BIOS uitlezen...
Lijstje: dit zijn op dit moment de 10 best betaalde YouTubers ter wereld Nieuws
Auteur
20/01/2022 13:00

Lijstje: dit zijn op dit moment de 10 best betaalde YouTubers ter wereld


Als je je 20 jaar jongere zelf toch eens 3 financiële tips zou mogen geven, dan zouden dat toch wel 'koop bitcoin', 'investeer in huizen' en 'start een YouTubekanaal' moeten zijn. Die eerste twee zijn superlogisch, maar ook de derde tip had je een heleboel geld op kunnen leveren. Wie had er namelijk gedacht dat je miljonair kon worden door computerspelletjes te spelen, of door met je vrienden alleen maar supertoffe dingen te doen?

De nummer 1 in de lijst, MrBeast, is zelfs binnengekomen in de top 40 van best betaalde sterren wereldwijd. Had je dat vroeger maar geweten hè... Hoe dan ook, tijd voor een overzichtje van de best betaalde YouTubers, en hun verdiensten in 2021. Jup, deze cijfers zijn niet hun volledige vermogen, maar slechts een jaarinkomen. Ka-tsjingggg.

1. MrBeast - 54 miljoen

MrBeast komt hier regelmatig voorbij met zijn bizar dure stunts, spellen en andere krankzinnige acties. In zijn laatste video gaat 'ie verstoppertje doen, en de winnaar krijgt een miljoen dollar. Die video alleen staat al op bijna 50 miljoen views.

2. Jake Paul - 45 miljoen

Deze vlogger/prankster sloeg ineens een heel andere weg in toen hij een bokscarrière begon, en alhoewel iedereen hem uitlachte weet hij toch wel regelmatig te winnen. Ook qua kijkers, de beste man heeft inmiddels ruim 20 miljoen subscribers.

3. Markiplier - 38 miljoen

Het begon als gamen voor de camera, toen kwamen er wat challenges, reacties op horrorgames en tegenwoordig maakt de beste man zelfs tv-series. Het grootste deel van zijn inkomen schijnt van merchandise te komen.

4. Rhett and Link - 30 miljoen

De mannen achter Good Mythical Morning, de nerdy talkshow, maakten steeds meer spinoffs en zelfs een kookshow. Bijna alles dat ze proberen lijkt succesvol want de kassa blijft flink rinkelen.

5. Unspeakable - 28,5 miljoen

Ooit begonnen als een Minecraft-kanaal, maar inmiddels doet hij ook pranks, gooit hij zijn huis vol met de meest idiote spullen en stunt hij met alligators. Dankzij een deal met Spotter, een bedrijf dat YouTubecontent koopt en distribueert, staat hij voor het eerst in deze top 10.

6. Nastya - 28 miljoen

Jawel, 7 jaar oud en dan dit soort bedragen binnenharken: het kan! Deze dame emigreerde met haar ouders vanuit Rusland naar Amerika, startte een YouTubekanaal en harkt daarmee views en, mede dankzij een deal met het eerdergenoemde Spotter, miljoenen per jaar binnen.

7. Ryan Kaji - 27 miljoen

Dit ventje startte toen hij 4 was en is inmiddels 10 jaar oud. Met merchandise, geanimeerde karakters en educatieve video's harkt deze tiener de knaken wel binnen. Hij wordt tevens ondersteund door voormalig Disney-chef Chris Williams.

8. Dude Perfect - 20 miljoen

Bizarre stunts, trickshots en andere ongein: hun 57 miljoen subscribers smullen ervan. Inmiddels zijn de video's zelfs ongebouwd tot een liveshow waar de heren de wereld mee over toeren.

9. Logan Paul - 18 miljoen

Net als zijn broer op nummer 2 is deze Paul gaan boksen, en ook niet onverdienstelijk: hij bleef tegen Floyd Mayweather aardig overeind. Verder blijft hij YouTubevideo's maken, heeft hij een podcast met 100 miljoen luisteraars en verkocht hij zijn eerste NFT onlangs voor 5 miljoen dollar.

10. Preston Arsement - 16 miljoen

Deze vlogger uit Texas runt meerdere kanalen, maar zijn bekendste is PrestonPlayz, waarop hij voornamelijk Minecraft speelt. Tevens maakt hij met vrienden vlogs waarin stunts, pranks en andere challenges voorbij komen.

Nog meer interessants

Nog meer interessants

Meer over
Delen

Reacties

Reacties