Engeland is er klaar mee en gooit ALLE coronamaatregelen overboord, of toch niet? Nieuws BSR Agency
Auteur
20/01/2022 11:00

Engeland is er klaar mee en gooit ALLE coronamaatregelen overboord, of toch niet?


Mondkapjes? Cheerio! Verplichte coronatoegangspas? Toodlepip! Afstand houden? Buh-bye! Thuiswerken? No sir! Kroegen open? HELL YES! Zo gaat het momenteel in Engeland, want premier Boris Johnson heeft aangekondigd dat álle maatregelen de dustbin in kunnen. Omikron valt mee, dus terug naar het oude normaal.

Nu is dat allemaal wel leuk en aardig, maarrrrrrr we houden toch even een kleine slag om de arm. Een paar dagen geleden kondigde Borissie namelijk iets soortgelijks aan, om diezelfde avond nog een persconferentie te houden en te vertellen dat iedereen een vaccinatiebewijs nodig heeft om clubs 'en andere drukke evenementen' te mogen bezoeken. Negatieve testbewijzen mochten daarbij ook niet meer, want het aantal besmettingen bleef toch stevig oplopen.

De besmettingsgrafiek voor de UK

Zou het allemaal iets te maken hebben met het feit dat Johnson momenteel niet zo lekker in de markt ligt omdat hij tijdens de eerste lockdown in mei 2020 vrolijk een tuinfeestje bezocht? Zelfs zijn eigen partij zou om die reden van hem af willen, dus een beetje positieve PR komt hem wel verdomde goed uit... We zullen zien. Overigens zegt de WHO dat de kans levensgroot is dat Omikron weer verder zal muteren en dat er weer een gevaarlijkere variant zal komen bovendrijven. Een gezellig vooruitzicht!

Hoe dan ook, doet Boris er goed aan om alles los te laten, of had 'ie beter nog even af kunnen wachten en geleidelijker de maatregelen af kunnen bouwen? Laat het weten in onderstaande poll!

Gaat het hier om de publieke gezondheid of om je baantje?

Poll

Poll

Check dit ook even

Check dit ook even

👀 Gezocht: parttime webredacteur die het (nog) beter kan dan wij. Heb je tijd over? Stuur ons een mailtje.
Meer over
Delen

Reacties

Reacties