Nederland is boos op Viaplay vanwege het vervangen van Olav Mol uit de F1, tijd voor een paar heerlijke hoogtepunten Sport
Auteur
02/12/2021 11:33

Nederland is boos op Viaplay vanwege het vervangen van Olav Mol uit de F1, tijd voor een paar heerlijke hoogtepunten


Gisteren maakte Viaplay, de nieuwe eigenaren van de uitzendlicentie van de Formule 1, bekend niet door te gaan met Olav Mol als commentator, maar voor vernieuwing te kiezen. De raceverslagen gaan vanaf 2022 gedaan worden door Nelson Valkenburg en Melroy Heemskerk, en dat doet toch wel even pijn.

Olav was namelijk al ruim 30 jaar het gezicht (en vooral de stem) van de F1. Oké, hij maakte best wat fouten links en rechts, maar we geven het je te doen: in je eentje zo'n hele race verslaan met 4 schermen voor je neus. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld een Sky Sports, die met een enorm team naar het circuit afreizen. Daarbij hebben Olav en Jack de afgelopen jaren heel wat goodwill gekweekt bij de verschillende coureurs en het is nog afwachten of de nieuwe ploeg ook zoveel voor elkaar krijgt. Viaplay/NENT zei hierover het volgende:

NENT heeft jarenlange ervaring met het verslaan van de Formule 1. Wij denken dat het de juiste wijze is om de sport te verslaan met een duo bestaande uit een commentator en een expert. [...] Ik heb zeer veel respect voor Olav Mol, die een belangrijk aandeel in de Formule 1 in Nederland heeft gehad. We hebben echter ook onze visie op het produceren van de Formule 1. Daarbij hebben we straks vijftien mensen op locatie om de sport op zeer hoog niveau te presenteren in Nederland.

Gelukkig mag de beste man nog 2 races van zijn commentaar voorzien, en laten we hopen dat hij een wereldtitel van Max Verstappen als afscheidscadeau krijgt. Overigens is een groot deel van Nederland niet blij, want deze petitie van 538-DJ Frank Dane om Olav te laten blijven is al ruim 20.000 keer ondertekend en het regent klachten over Viaplay, terwijl die eigenlijk nog niet eens zijn begonnen. Mol moest het nieuws overigens zelfs via de media vernemen, hetgeen op zijn zachtst gezegd niet echt netjes is voor iemand die al 30 jaar bij de F1 hoort.

Misschien komt het uiteindelijk allemaal goed, want weet je nog, die ene keer dat Olav aan de kant werd gezet bij (toen nog) Sport1 en werd vervangen door Ronald van Dam? Precies, binnen een jaar was Mol weer terug. Tot die tijd kun je zijn commentaar overigens nog wél horen via Grand Prix Radio, want de radiorechten hebben zij voorlopig nog in handen. We gaan het zien en vooral horen...

Tijd voor een paar heerlijke hoogtepuntjes

Deze klassieker mag natuurlijk niet ontbreken

Poll

Poll

Deze dingen wil je niet missen

Deze dingen wil je niet missen

Meer over
Delen

Reacties

Reacties

Gerelateerd

Gerelateerd

NieuwNieuws

NieuwNieuws

Populair

Populair