BIOS uitlezen...
Motorrijders die Breda - Rotterdam in 11 minuten deden misschien half jaar de bak in Nieuws
Auteur
24/11/2021 11:30

Motorrijders die Breda - Rotterdam in 11 minuten deden misschien half jaar de bak in


Weet je nog, die motorrijders die vorig jaar augustus binnen 11 minuten vanuit Breda in Rotterdam waren? Die waren zo slim geweest om de rit te filmen, en zoals gewoonlijk gingen die beelden als een lopend vuurtje d'n interwebz over. Ook justitie vond de video, en al vrij snel startte een onderzoek. Even ter vergelijking: volgens de routeplanner doe je normaal een half uur over die rit.

Afgelopen dinsdag bekenden Ibram M. (25) uit Rotterdam en Silab O. (23) uit Almere dat zij de motorrijders op de beelden waren, snelheidsduivel nummer 3 is blijkbaar onvindbaar. Het begint er inmiddels op te lijken dat beide mannen hard gestraft gaan worden, want de eis is een jaar gevangenisstraf (waarvan een half jaar voorwaardelijk), plus een rijverbod van drie jaar. De actie wordt namelijk gezien als poging tot doodslag. Officier Mark de Graaf gaf uitleg:

De kans op het ontstaan van een ongeluk met dodelijke afloop is een reële mogelijkheid geweest. [...] Ze gebruikten de A16 als racecircuit. Het is werkelijk een wonder dat er geen ongeluk is gebeurd.

Het was de bedoeling dat de beelden privé gehouden zouden worden, maar een van de mannen zetten de YouTube-video per ongeluk op openbaar. Oepsie. In eerste instantie vonden ze de beelden maar wat stoer, maar we gokken dat ze daar inmiddels anders over denken. De uitspraak is op 7 december.

De bewuste video

Ook interessant

Ook interessant

Meer over
Delen

Reacties

Reacties

Gerelateerd

Gerelateerd

NieuwNieuws

NieuwNieuws

Populair

Populair