Het wordt nog gekker: Belgische kinderduwer eist nu schadevergoeding van de familie Nieuws
Auteur
19/11/2021 10:45

Het wordt nog gekker: Belgische kinderduwer eist nu schadevergoeding van de familie


The story over de man die in België een kind een knietje gaf omdat hij er met zijn fiets langs wilde continues, want nadat bekend werd dat hij de filmende vader voor de rechter ging slepen (artikel hier) is er nu het nieuws dat de beste man een schadevergoeding wil. Jawel, een koter omver duwen en daarna knaken eisen: kan allemaal in België.

Hij doet dat niet om het geld (proest) maar om een statement te maken, zegt zijn advocaat:

Mijn cliënt is er niet op uit om hier geld aan te verdienen. Hij wil duidelijk maken dat je niet zomaar alles kunt posten op sociale media. De gevolgen van het filmpje waren dramatisch voor hem. Sinds het incident is hij niet meer op zijn fiets gestapt.

De schadevergoeding zou overeenkomen met de prijs van zijn fiets. Waarom weet niemand. Vanwege de hele heisa op social media kreeg de man eerder geen gevangenisstraf maar wel een proeftijd van 1 tot 5 jaar. Ook moet hij het gezin een symbolisch schadebedrag van één hele euro betalen. De man verweerde zich overigens, en ontkende opzet:

Toen ik ter hoogte van het meisje reed, voelde ik mijn achterwiel wegglijden. Om een val te vermijden, heb ik mezelf met een beweging van de knie weer in evenwicht gebracht. Ik voelde dat ik het meisje raakte maar had niet meteen door dat ze gevallen was.

Wonderlijk land, dat België.

Oordeel nog maar een keer zelf

Deze dingen wil je niet missen

Deze dingen wil je niet missen

Meer over
Delen

Reacties

Reacties