De Belgische fietser die een 5-jarige koter van de weg duwde sleept filmende vader voor de rechter Nieuws
Auteur
11/11/2021 10:25

De Belgische fietser die een 5-jarige koter van de weg duwde sleept filmende vader voor de rechter


Dikke ophef vorig jaar december, toen er vanuit België beelden opdoken van een 5-jarig meisje dat op Eerste Kerstdag nogal hardhandig aan de kant werd gebeukt door een aankomende mountainbiker. Even remmen was blijkbaar teveel gevraagd, en mocht je het niet meer weten dan frissen we hier graag je geheugen even op.

De fietser werd vrijgesproken want de duw zou onopzettelijk zijn geweest, zonder de intentie iemand kwaad te doen. Nu staat deze beste man binnenkort wéér in de rechtszaal, maar dan aan de andere kant van het beklaagdenbankje: hij klaagt nu namelijk de vader van het meisje aan.

Hij filmde namelijk het gehele incident en zette het voorval op Facebook. Die video ging viraal en daarom moest de fietser "enkele weken binnen blijven omdat hij zich bedreigd voelde". Misschien de volgende keer gewoon effe in die rem knijpen, maar dat terzijde. De advocaat van de vader van het meisje reageerde:

Wij hebben het recht om ons uit te drukken. We hebben het recht om een video op het internet te plaatsen of te laten plaatsen. In dit geval moeten wij nagaan of wij de grenzen van deze vrijheid van meningsuiting hebben overschreden.

Zeg het maar, zijn we vandaag partij fietser of partij vader? We kunnen de uitslag al bijna wel raden, maar toch: stem effe in onderstaande poll.

Poll

Poll

Vandaag ook veel bekeken

Vandaag ook veel bekeken

👀 Gezocht: parttime webredacteur die het (nog) beter kan dan wij. Heb je tijd over? Stuur ons een mailtje.
Meer over
Delen

Reacties

Reacties