Chefkoks bij Salt Bae verdienen per uur nét genoeg om een colaatje te kunnen kopen Lifestyle
Auteur
11/11/2021 16:00

Chefkoks bij Salt Bae verdienen per uur nét genoeg om een colaatje te kunnen kopen


Dat je over behoorlijk diepe zakken moet beschikken als je bij Salt Bae gaat eten, dat wisten we allemaal wel. Een gouden tomahawk kost je daar dik 850 dollar, maar nu blijkt dat chefs in het restaurant maar liefst 62 uur zouden moeten werken om zo'n ding te kunnen betalen. Sterker nog, van hun uurloon kunnen ze daar nét een colaatje betalen.

Uit vacatures blijkt namelijk dat de koks bij Nusr-Et tussen de 16 en 18 dollar per uur verdienen. Zeg maar zo'n 15 euro. Toch niet echt heel scheutig voor een van de belangrijkste functies in een restaurant, met als baas iemand wiens vermogen inmiddels boven het miljard wordt geschat. Oftewel, je mag het eten wel bereiden, maar om het daadwerkelijk zelf te kunnen betalen zul je behoorlijk uren moeten maken.

Even lekker met je vriendin uit eten? Als we uitgaan van deze (toegegeven, best exorbitante) rekening dan zul je daar een maand voor moeten werken. Oh, zonder ook maar een cent aan iets anders uit te geven anders red je het niet. Koekoek!

Dit zouden zijn duurste gerechten zijn

Uitgelichte artikelen

Uitgelichte artikelen

🚨 Protip: als je bent ingelogd kun je reacties plaatsen, stemmen én hebben we extra content voor je. Wacht niet langer, red de wereld en maak hier gratis een account aan!
Meer over
Delen

Reacties

Reacties