Martijn Koning komt met 'bewijs' dat Jinek zijn Baudet-column echt had mogen lezen Nieuws
Auteur
24/09/2021 10:29

Martijn Koning komt met 'bewijs' dat Jinek zijn Baudet-column echt had mogen lezen


Jeweetvastnogwel: die column/roast van Martijn Koning aan het adres van Thierry Baudet, waardoor laatstgenoemde wegliep uit de talkshow van Eva Jinek afgelopen maart. Zo niet, fris dan hier je geheugen effe op. Eva en de redactie van het programma hadden de column voor de uitzending niet mogen lezen en Koning ging helemaal los op Baudet. Gezeur, gedoe, ophef, excuses, drama maar uiteindelijk besloten zowel Jinek als Koning het er niet meer over te hebben.

Toch kwam het fragment deze week weer voorbij toen Jinek erover vertelde in het programma Boerderij Van Dorst. Hop, daar gingen we weer en dus besloot Martijn Koning de eventuele tweede golf van verontwaardiging voor te zijn. Hij postte screenshots van een WhatsApp-gesprek waarin hij inderdaad aangeeft dat Eva de column van te voren had mogen lezen als ze dat wilde en dat ze er bewust voor koos dat niet te doen.

Toch wel frappant dat Koning eerder nog duidelijk aangaf de column NIET ter inzage te willen geven, en dat hij in de WhatsApp-gesprekken heel duidelijk aangeeft dat de roast niets voorstelt en zelfs zijn netste ooit is. Nu mag je van Baudet vinden wat je wil, maar iemand 5 minuten lang uitmaken voor nazi/racist/bruinhemd, iemands Joodse vriendin door het slijk trekken en óók nog even zijn toekomstig nageslacht bespreken lijkt ons niet geheel 'netjes'. Hoe dan ook, zoals altijd: oordeel zelf.

De WhatsApp-gesprekken

Zijn vorige, ietwat tegenstrijdige statement

De column in kwestie

/ / Veel besproken

📹 Nog wat tijd over? Check het nieuwe videokanaal!
Meer over
Delen

/ / Reacties