Mannetje dat veld op rende voor selfie met Depay riskeert €15.000,- boete en stadionverbod Nieuws
Auteur
07/09/2021 10:30

Mannetje dat veld op rende voor selfie met Depay riskeert €15.000,- boete en stadionverbod


Weet u nog, dat kleine ventje dat tijdens Nederland - Montenegro ineens het veld op rende voor een selfie met Depay? Hop, de hekken over, telefoon uit de zak en een geniale foto maken. Stoer, en ook Depay kon er wel tegen:

Ik zag hem al van verre afstand aankomen, ik had me er al op voorbereid", zei de aanvaller van het Nederlands elftal. "Het was geen kindje, maar een jongen van dertien of zo. Je weet dat het niet hoort. Maar ja, als hij daar dan is... Dan maak ik ook een foto.

Grappig natuurlijk, mooie kwajongensstreek die hem in de klas waarschijnlijk een hoop aanzien oplevert. Ook qua media-aandacht heeft Amin niet te klagen (538, Humberto, overal mocht 'ie aanschuiven), maar wel een klein probleem. Voor de KNVB that is, want wat moeten ze hiermee aan?

Optie 1
: niks doen. Laat het gaan, ludieke actie, niks meer aan doen. Mooi verhaal in de kroeg in de kleuterklas. Waarmee je echter wél direct alle mogelijkheden opent voor copycats die bij de volgende wedstrijd hetzelfde willen gaan doen, want toffe foto en geen straf. Wie wil dat nou niet?

Optie 2
: de regels van de KNVB handhaven: 450 euro boete en een stadionverbod. Wat voor het jochie natuurlijk best heavy is, maar aan de andere kant: toekomstige veldbestormers die een legendarische foto willen kunnen daar best wel eens een paar knaken voor over hebben. Blijft een probleem dus.

Optie 3
: de regels van PSV (aangezien de wedstrijd in hun stadion werd gespeeld) hanteren. Dat gaat onze vrolijke vriend Amin minder leuk vinden, want dat houdt in dat hij (lees: zijn ouders) €15.000,- op moeten hoesten en hij een stadionverbod van 10 jaar krijgt. Zeer extreem, maar daarmee geef je natuurlijk wel een héél duidelijk signaal af: niet doen. Nu was het een schattige 13-jarige, maar misschien is het de volgende keer een straalbezopen tokkie die stennis gaat lopen trappen.

Wat het gaat worden is nog niet bekend, maar wat vinden jullie? Laat het weten in de poll!

UPDATE:
Inmiddels is duidelijk geworden dat Amin vanwege zijn leeftijd slechts €100,- boete krijgt, plus een stadionverbod van 5 jaar. Omdat het zijn eerste overtreding is kan deze straf verlaagd worden naar 15 maanden, al moet hij dan wel een alternatieve (nog onbekende) straf aanvaarden.

Ook bij WNL werd dit besproken

Poll

Poll

Nog meer interessants

Nog meer interessants

📷 Nog niet uitgescrold? Bekijk onze oneindige picdump of gifdump!
Meer over
Delen

Reacties

Reacties

Gerelateerd

Gerelateerd

NieuwNieuws

NieuwNieuws

Populair

Populair