Delen is lief

Email

Slechte grap loopt volledig uit de klauwen: Alex voor Peter R. de Vries-schutter aangezien

Toen afgelopen dinsdag het signalement van de schutter van Peter R. de Vries werd verspreid viel het iemand op dat zijn vriend Alex, waar hij op dat moment wat mee zat te drinken, best op die schutter leek. Hop, stiekem fotootje maken natuurlijk, naar vrienden appen met de tekst "Haha, Alex is de dader" en gaan over tot de orde van de dag.

Bleek niet het allerbeste idee want dat bericht ging als een malle heel Nederland over terwijl Alex zelf op dat moment van niets wist. Toen hij en zijn vrienden echt beseften dat de pleuris goed was uitgebroken belden ze de politie (en de wijkagent) om het verhaal uit te leggen en te voorkomen dat hij straks door gewapende agenten uit zijn huis zou worden getrokken. De politie kon alleen niets voor ze doen.

Zo'n 20 minuten later kreeg de groep wel gelijk toen een groep van acht zwaarbewapende agenten met vier wagens voor hun neus stond. Woepsie. Een van de vrienden verklaarde:

We hoorden 'handen omhoog' door een megafoon. We hadden een hond bij ons, die gespannen was en begon te blaffen. De politie richtte daar een wapen op. Toen wisten we: het is serieus.

Met z'n vijven mochten ze geboeid op de grond liggen waarna ze werden gefouilleerd en ze later eindelijk het verhaal uit konden leggen. 

De politie geloofde het gelijk, omdat we zelf hadden gebeld. We hadden alleen nooit verwacht dat het zo'n chaos zou worden.

Ook de politie kon er niet echt om lachen:

Dit soort grappen kunnen echt niet. We moeten na zo'n aanslag in een hele korte periode ontzettend veel informatie verwerken, we kunnen dit er echt niet bij hebben.

So much wow

Topreactie (+)

Op zich een onschuldig grapje als het binnen de vrienden blijft. Wel een mooi verhaal voor later

Reacties ()

Download onze app

Pssssst. We hebben ook een app voor Android en iOS, inclusief handige notificaties en minder reclame! Superhandig dus.

Downloaden:

Alleen voor leden

Dit artikel is alleen voor gebruikers met een account. Een account is gratis en heeft nog meer voordelen:

Reageren op posts & afbeeldingen
Stemmen op posts en afbeeldingen
Handige timeline zoals bij Facebook
Autoplay functie op timeline
Dag/nacht modus
Een profielfoto en nickname bij reacties
Wekelijks de best bekeken posts in je mail