Slechte grap loopt volledig uit de klauwen: Alex voor Peter R. de Vries-schutter aangezien Nieuws
Auteur
08/07/2021 17:00

Slechte grap loopt volledig uit de klauwen: Alex voor Peter R. de Vries-schutter aangezien


Toen afgelopen dinsdag het signalement van de schutter van Peter R. de Vries werd verspreid viel het iemand op dat zijn vriend Alex, waar hij op dat moment wat mee zat te drinken, best op die schutter leek. Hop, stiekem fotootje maken natuurlijk, naar vrienden appen met de tekst "Haha, Alex is de dader" en gaan over tot de orde van de dag.

Bleek niet het allerbeste idee want dat bericht ging als een malle heel Nederland over terwijl Alex zelf op dat moment van niets wist. Toen hij en zijn vrienden echt beseften dat de pleuris goed was uitgebroken belden ze de politie (en de wijkagent) om het verhaal uit te leggen en te voorkomen dat hij straks door gewapende agenten uit zijn huis zou worden getrokken. De politie kon alleen niets voor ze doen.

Zo'n 20 minuten later kreeg de groep wel gelijk toen een groep van acht zwaarbewapende agenten met vier wagens voor hun neus stond. Woepsie. Een van de vrienden verklaarde:

We hoorden 'handen omhoog' door een megafoon. We hadden een hond bij ons, die gespannen was en begon te blaffen. De politie richtte daar een wapen op. Toen wisten we: het is serieus.

Met z'n vijven mochten ze geboeid op de grond liggen waarna ze werden gefouilleerd en ze later eindelijk het verhaal uit konden leggen. 

De politie geloofde het gelijk, omdat we zelf hadden gebeld. We hadden alleen nooit verwacht dat het zo'n chaos zou worden.

Ook de politie kon er niet echt om lachen:

Dit soort grappen kunnen echt niet. We moeten na zo'n aanslag in een hele korte periode ontzettend veel informatie verwerken, we kunnen dit er echt niet bij hebben.

Ook de moeite waard

Ook de moeite waard

Meer over
Delen

Reacties

Reacties