Jager filmt gevonden lichaam Jürgen Conings, verkoopt beelden aan Duitse krant Nieuws
Auteur
22/06/2021 10:11

Jager filmt gevonden lichaam Jürgen Conings, verkoopt beelden aan Duitse krant


Dat het levenloze lichaam van Jürgen Conings, de verdwenen Belgische militair die zwaar bewapend op zoek zou zijn naar viroloog Van Ranst, inmiddels gevonden is zal je niet ontgaan zijn. Toch blijkt het niet echt een gevalletje van "man vindt lijk, belt politie" te zijn.

De jager die het lichaam gevonden zou hebben deed namelijk eerst wat bijna iedereen in 2021 doet: zijn mobieltje trekken en filmen. Waarschijnlijk best lucratief, want naar verluidt heeft hij de beelden proberen te slijten aan Duitse media en verdomd, inmiddels staan ze hier op Bild.de. Mocht je dus binnenkort een jager treffen die in een dikke Bentley naar het bos vertrekt dan weet je waarschijnlijk met wie je te maken hebt. De justitie vindt het filmen overigens schokkend en is een onderzoek gestart.

Ondertussen ontkent de jager in kwestie, Leonard Houben, de foto's verkocht te hebben. Hij geeft toe foto's en video's gemaakt te hebben en een poging te hebben gedaan om ze te slijten, maar dat dat uiteindelijk niet lukte. "Dan moet het een agent zijn geweest!"

De familie van Conings gelooft overigens geen reet van het officiële verhaal. Ze vinden het onverkoopbaar dat honderden militairen mét speurhonden Conings niet hebben kunnen vinden, maar dat een doodgewone jager en later ook de burgemeester (die vertelde tijdens een fietstochtje een onmiskenbare lijklucht te ruiken) hem wél op hebben kunnen sporen. Ze erkennen dat Conings hulp nodig had, maar dat het zeer zeker geen terrorist was.

Begin dit jaar ben ik weer moeder geworden, en toen is Jürgen op bezoek geweest bij mij thuis in Dilsen. Hij bracht ook een cadeautje mee. Jürgen zou nooit een aanslag plegen. Wat wél vaststaat, is dat hij hulp nodig had. Al sprak hij daar niet over met mij en blijkbaar ook niet met zijn vriendin. Hij heeft in het buitenland te veel dingen gezien die hem psychisch parten speelden. Als ze hem hadden geholpen, had dit allemaal nooit hoeven gebeuren. De titel 'terrorist' die ze op hem plakken, moet verdwijnen. Hij heeft niemand iets misdaan.

De gehele zoektocht heeft €650.000,- gekost en meneer de burgemeester (Whoaaaaah Gertjûh) lost het allemaal in zijn eentje op... Bijzonder.

De bewuste video

De burgemeester van Maaseik

Een interview met de jager in kwestie

Op dit moment bekeken

Op dit moment bekeken

📹 Nog wat tijd over? Check het nieuwe videokanaal!
Meer over
Delen

Reacties

Reacties