Voor aanslag ondergedoken Belgische viroloog sloopt Willem Engel op Twitter Nieuws
Auteur
19/05/2021 12:00

Voor aanslag ondergedoken Belgische viroloog sloopt Willem Engel op Twitter


Sinds gisteravond zit de Belgische viroloog Marc van Ranst ondergedoken na berichten dat er een zwaarbewapende militair met extreem-rechtse ideeën naar hem op zoek zou zijn en hem met de dood heeft bedreigd. Naar verluidt heeft de man, inmiddels bekend als Jurgen C., een raketwerper, een machinepistool en een gewoon pistool bij zich en draagt hij een kogelwerend vest. Serious shit dus, en meerdere legerkazernes hebben inmiddels de deuren al gesloten uit angst voor een aanslag.

Collega's van de militair omschrijven C. als een ‘een extreemrechtse wapenzot die het geweld niet schuwt’ en ‘een anti-vaxxer die een bloedhekel heeft aan Marc Van Ranst’. Niet iemand die je achter je aan wil hebben en dus is van Ranst met zijn gezin ondergedoken.

Hollands wappietrots Willem Engel moest daar natuurlijk ook even op reageren. Volgens de dansleraar/amateurviroloog heeft van Ranst dit echt aan zichzelf te danken, stortte hij mensen in een angstterreur en heeft hij het zo bont gemaakt dat hij nu extreem gehaat is. Gelukkig liet de Belg dat niet aan zich voorbijgaan en kwam hij met een keurige comeback.

Laten we een kat een kat noemen, Willem: je bent een mafkees. Je kan al je kennis van virologie, immunologie en epidemiologie op de achterkant van een postzegeltje schrijven en zelfs nog plaats over hebben. Maar op de wappiekermis sta je wel met een heel groot en opzichtig kraam.

Van Ranst 1 - Willem Engel 0. Overigens gaat de klopjacht naar de militair onverminderd door en inmiddels zou zijn auto, waarin nog meer zware wapens lagen, gevonden zijn.

Eerst Willempie:

De bazenreactie van Marc van Ranst:

De zoektocht gaat door

Willem duidde onlangs al even de ziekenhuiscijfers voor ons

/ / Op dit moment bekeken

🚨 Protip: als je bent ingelogd kun je reacties plaatsen, stemmen én hebben we extra content voor je. Wacht niet langer, red de wereld en maak hier gratis een account aan!
Meer over
Delen

/ / Reacties