BIOS uitlezen...
Zwarte vader sloopt "critical race theory" tijdens schoolvergadering Random
Auteur
18/06/2021 18:00

Zwarte vader sloopt "critical race theory" tijdens schoolvergadering


Racisme en discriminatie zijn in Amerika nog steeds het dagelijkse gespreksonderwerp, en ook de 'Critical Race Theory' wordt daar nogal aangehangen. Even een kleine zoektocht op Wikipedia, want wat is dat eigenlijk?

CRT erkent dat #racisme in de structuur en het systeem van de Amerikaanse samenleving is ingebed. De individuele racist hoeft niet te bestaan om op te merken dat institutioneel racisme alomtegenwoordig is in de dominante cultuur. Dit is de analytische lens die CRT gebruikt bij het onderzoeken van bestaande machtsstructuren. CRT gaat ervanuit dat deze machtsstructuren gebaseerd zijn op blanke privileges en witte suprematie, wat de marginalisering van gekleurde mensen in stand houdt. De CRT is van mening dat de witte suprematie in de loop van de tijd wordt gehandhaafd door machtsstructuren in de samenleving, met name door de wet. Daarom onderzoekt de CRT de mogelijkheid om deze machtsverhoudingen uit te dagen en te veranderen, om te werken aan raciale bevrijding en om te voorkomen dat mensen ondergeschikt worden gemaakt door noties van "ras".

Gaan we zelf geen uitspraken over doen, maar in Amerika is dit inmiddels verplichte kost op veel scholen. Deze zwarte vader (niet zomaar een vader overigens, maar YouTuber Modern Renaissance Man) is het daar echter totáál niet mee eens.

Nog meer interessants

Nog meer interessants

📹 Nog wat tijd over? Check het nieuwe videokanaal!
Meer over
Delen

Reacties

Reacties

Gerelateerd

Gerelateerd

NieuwNieuws

NieuwNieuws

Populair

Populair