Delen is lief

Email

Treurig: KNVB pislink om Snollebollekes-reclame en stuurt brief naar de Jumbo

Ach guttegut, de KNVB is boos. Vanwege de prestaties van Oranje? Nee. Vanwege de schrijnende situatie in Qatar waar we gewoon gaan voetballen? Nope. Vanwege Promes-gate? Ook niet. Waarom dan wel? Nou, Snollebollekes is té populair. Boehoe!

Zit namelijk zo: Albert Heijn is officieel KNVB-partner en betaalt grof geld (€2.500.000,- per jaar) om dat te mogen zijn. Mogen ze meteen alle officiële logo's en spelers gebruiken dus dat is gegarandeerd scoren met de commercials. Toch? Nou, niet bepaald. Er is namelijk iemand die ervoor zorgt dat niet Albert Heijn, maar Jumbo kogelhard marktaandeel scoort: Snollebollekes.

Blijkbaar wil iedereen een juichcape en doen we daarom massaal de boodschappen bij de gele concurrent. Pijnlijk, maar weinig aan te doen zou je zeggen: de slimste marketingstrategie wint. Toch gaat de KNVB een dappere poging doen, want ze zouden Jumbo hebben gesommeerd te stoppen met de commercials of deze op zijn minst aan te passen. "Links Rechts" zou namelijk het lijflied van de oranje leeuwinnen zijn, in de reclames zou een Oranjecamping te zien zijn en ook worden er Oranjeparades getoond. Deze organiseert de KNVB zelf rondom de wedstrijden, dus foei!

De Jumbo heeft er tot zover overigens schijt aan en geven aan dat de reclames niet alleen in het teken staan van het EK maar óók het Oranjefeest en de sportzomer in het algemeen. De KNVB heeft ondertussen wél de UEFA ingeschakeld omdat zij "actief beleid voeren op het gebied van voorkomen en verwijderen van zogeheten ambush marketing (reclame maken zonder sponsorgeld te betalen) ten aanzien van het EK". Wordt ongetwijfeld vervolgd.

De commercial in kwestie

Artikel delen

Embed code

Rob is de enige die het lijkt te snappen

Check dit dan

Topreactie (+)

"..."Links Rechts" zou namelijk het lijflied van de oranje leeuwinnen zijn..." Heel leuk, maar de zanger, of zijn label hebben nog altijd de rechten op dat nummer en niet de KNVB. Dus je mag het lijflied noemen of wat je het ook wilt noemen, zolang de KNVB niet exclusief de rechten heeft afgekocht kan het brieven sturen wat het wilt maar krijgt toch echt nul op het rekest.

Reacties ()

Gratis app!

Pssssst. We hebben ook een app voor Android en iOS, inclusief handige notificaties en minder reclame! Superhandig dus.

Downloaden:

Alleen voor leden

Dit artikel is alleen voor gebruikers met een account. Een account is gratis en heeft nog meer voordelen:

Reageren op posts & afbeeldingen
Stemmen op posts en afbeeldingen
Handige timeline zoals bij Facebook
Autoplay functie op timeline
Dag/nacht modus
Een profielfoto en nickname bij reacties
Wekelijks de best bekeken posts in je mail