Delen is lief

Email

Canadees rijdt opzettelijk 4 moslims dood in bizarre haataanval

Heftig nieuws uit de Canadese stad London, waar een Canadees 4 mensen opzettelijk heeft doodgereden. De reden achter deze aanslag? Het gezin was moslim. Althans, volgens de lokale politie, die de dader ongeveer 6 kilometer verder arresteerden op de parkeerplaats van een winkelcentrum. Het zou gaan om de 20-jarige Nathaniel Veltman.

De slachtoffers waren allemaal van dezelfde familie: twee vrouwen (74 en 44), een man (46) en een meisje van 15. Een 9-jarige jongen ligt nog in ernstige toestand in het ziekenhuis. De dader wordt dan ook vervolgd vanwege 4-voudige moord en een poging tot. De burgemeester van de plaats, Ed Holder, reageerde geschokt:

Laat me duidelijk zijn, dit was een vorm van massamoord, specifiek gericht tegen moslims. De aanval komt voort uit onbeschrijfelijke haat. De omvang ervan doet je afvragen in wat voor stad we leven.

De buurman van het gezin aan het woord

Artikel delen

Embed code

Nieuwsbericht over het voorval

De familie

De reactie van premier Justin Trudeau

Check dit dan

Topreactie (+)

Aanslagen op moslims is percentueel te verwaarlozen ten opzichte van aanslagen op niet moslims door moslims. Iedere aanslag is uiteraard verwerpelijk maar laten we alles wel in het juiste perspectief blijven zien. Veel moslims verkloten het land waar ze naar toe zijn gegaan. Oorspronkelijke cultuur en economie hebben fors te lijden onder de instroom van moslims. Dat is nooit een rechtvaardiging voor moord maar media aandacht en politici zijn vaak wat eenzijdig in hun berichtgeving en met hun opinies.

Reacties ()

App, app, app!

Pssssst. We hebben ook een app voor Android en iOS, inclusief handige notificaties en minder reclame! Superhandig dus.

Downloaden:

Alleen voor leden

Dit artikel is alleen voor gebruikers met een account. Een account is gratis en heeft nog meer voordelen:

Reageren op posts & afbeeldingen
Stemmen op posts en afbeeldingen
Handige timeline zoals bij Facebook
Autoplay functie op timeline
Dag/nacht modus
Een profielfoto en nickname bij reacties
Wekelijks de best bekeken posts in je mail