Bazenactie: Alexander Klöpping hangt twitterruzie Willem Engel in 2000 Nederlandse abri's Nieuws
Auteur
21/05/2021 10:15

Bazenactie: Alexander Klöpping hangt twitterruzie Willem Engel in 2000 Nederlandse abri's


Je hebt deze week de Twitterfittie tussen Willem Engel en de Belgische viroloog Marc van Ranst vast wel meegekregen. Zo niet, klik dan effe hier. Vonden veel mensen vermakelijk, waaronder Blendle-oprichter Alexander Klöpping. De zelfbenoemde nerd vond de putdown van van Ranst zo mooi dat hij besloot actie te ondernemen.

Hij vroeg zich op Twitter af hoe leuk het zou zijn het gesprek in Nederlandse abri's te hangen en startte een inzamelingsactie. De beoogde €2.000,- was binnen no-time binnen en toen aan het eind van de middag de €25.000,- werd aangetikt vond Klöpping het wel mooi geweest en ging hij aan het werk. Inmiddels hangt het gesprek op 2.000 plekken in Nederland.

Van Ranst kan er wel om lachen (vanuit zijn onderduikadres, aangezien de militair die naar hem op zoek is nog steeds niet is gepakt), Willem Engel is minder enthousiast en gaat zijn juristen ernaar laten kijken:

Dit is duidelijk een poging om mij te demoniseren. Ik denk niet dat dit enig nut heeft, maar dat dit juist leidt tot meer polarisatie. Mogelijk dat dit onder smaad en laster valt, maar dat laat ik aan de experts over.

Dus, even recapitulerend, jij roept dat iemand eigenlijk de schuld heeft aan de "angstpandemie" en vindt het feit dat iemand met de dood wordt bedreigd wordt zijn eigen schuld, maar als iemand JOUW EIGEN tweets uitlicht is dat smaad en laster. Mmmmmmmkay meneer Engel.

Overigens heeft Engel ondertussen Van Ranst uitgenodigd voor een live debat, maar daar heeft de viroloog weinig zin in:

Niemand wil Ajax zien spelen tegen VV Sliedrecht. En jij bent zeker geen Willem II, Willem.

Het volledige gesprek

Klöpping op Radio 1

Daar hangen ze

/ / Nog meer interessants

📣 Werkt er iets niet goed, of heb je feedback? Mail of app ons via WhatsApp!
Meer over
Delen

/ / Reacties