Zo... Iedereen weer een beetje bijgekomen van de enorme Bitcoin crash? Crypto
Auteur
20/05/2021 11:28

Zo... Iedereen weer een beetje bijgekomen van de enorme Bitcoin crash?


Ja ja, het was een bijzonder (en uniek) dagje in cryptoland gister. Waar Bitcoin begin van de maand nog tegen de 60.000 dollar aanschurkte en Ethereum records verbrak, dook de prijs afgelopen week onder de 50.000, daalde hij door richting 40.000 dollar in de dagen daarna, om vervolgens gister een ENORME duik van 54% (prijs: 30.000 dollar) naar beneden te maken, gemeten van vanaf de meeste recente all time high. De marktkapitalisatie daalde met miljarden tegelijk naar iets boven de 1.6 biljoen dollar.

Correcties van tientallen procenten komen uiteraard vaker voor, maar dit is tot nu toe de grootste...👇

AUW

Elon Musk

Er lijken meerdere oorzaken te zijn voor de paniek in de markt. Elon Musk heeft er uiteraard weer een rol in gespeeld, door te tweeten dat je toch geen Tesla meer kan kopen met Bitcoin, omdat meneer zich zorgen maakt over de hoeveelheid stroom die Bitcoin verbruikt met minen. Hij vertelt er echter niet bij wat het allemaal kost om een paar raketjes naar Mars te sturen, of wat er nodig is om alle accu's in zijn auto's te produceren... 😂

Verbod in China

Een tweede trigger is het bericht dat China een verbod op crypto heeft doorgevoerd, wat betekent dat er niet meer in crypto gehandeld mag worden en diensten niet meer mogen worden aangeboden door bedrijven. Maar goed, dat was in 2019 ook al zo, dus daar is in principe weinig aan veranderd. Ze waarschuwen burgers opnieuw op social media voor de enorme risico's en wijzen ze op het feit dat je je geld kan verliezen (doh).

Onderzoek naar Binance

Een derde gebeurtenis die wat onzekerheid heeft veroorzaakt is het bericht dat Binance, de grootste crypto-exchange ter wereld, onder het vergrootglas ligt van het Amerikaanse ministerie van Justitie en de belastingdienst. Die willen namelijk witwaspraktijken en belastingfraude voorkomen, wat alleen maar een goede ontwikkeling is. Helaas voor een heleboel paniekzaaiers een reden om hun voorraad munten te dumpen.

Geplande dump?

Er gaat een bericht rond van 4chan waarin iemand, een dag voor deze bizarre dump, aangeeft dat er een sell-off zou gaan plaatsvinden. De reden zou zijn dat grote beleggers vervolgens weer goedkoop kunnen instappen. 

Buy the dip, niets aan de hand

Nadat Bitcoin kort te 30.000 dollar aantikte herstelde de koers zich redelijk snel en stond de teller binnen een uur alweer op 36.000 dollar. Oftewel, veel mensen kochten na de dip

Op dit moment schommelt de prijs rond de 40.000 dollar en kijken de meeste mensen de kat uit de boom. Het kan best zijn dat komende de prijs nog verder daalt, maar door uit te zoomen zou je kunnen concluderen dat er niet zoveel aan de hand is. Volgens Cathie Wood (vrouwelijke nerd en CEO van een groot investeringsfonds) gaan we gewoon door naar de 500k!

Buy low, sell high

Geloof je er ook in dan is dit misschien wel het juiste moment in in te stappen. Crypto in uitverkoop! Het kopen van Bitcoin of altcoins doe je makkelijk via Litebit of Bitvavo. Wil je wat minder fees betalen raden we je Binance aan. En stop er geen geld in waar je ook je huur van moet betalen mensen...

When Lambo?

Deze dingen wil je niet missen

Deze dingen wil je niet missen

Meer over
Delen

Reacties

Reacties