Bitcoin weer richting $60.000, Ethereum breekt record en knalt door de $4000 Crypto
Auteur
10/05/2021 14:15

Bitcoin weer richting $60.000, Ethereum breekt record en knalt door de $4000


De cryptomarkt is on fire! Terwijl de meeste mensen op één oor lagen vannacht, brak Ethereum (ETH) even door de magische grens van $4000, én is er in de afgelopen weken weer een paar honderd miljoen in de markt gepompt. Dat geld ging waarschijnlijk vooral naar Ethereum, die sinds 1 januari dit jaar van ongeveer $700 naar $4100 is gestegen. Bitcoin heeft wat minder fanatiek meegedaan, maar schurkt wel weer tegen de $60.000 aan.

ETH is hot

Er is de laatste tijd veel te doen om de op één na grootste cryptomunt Ethereum. De munt bestaat sinds 2014 en is ontwikkeld door Vitalik Buterin. Waar het netwerk van Bitcoin vooral gebruikt wordt om waarde over te dragen van de ene persoon naar de ander, is het Ethereum-netwerk een softwareplatform voor gedecentraliseerde applicatie's (dApp's). Naast het doen van betalingen met ether, kunnen er ook gegevens worden vastgelegd of smart contracts worden gebruikt. Ook de recente hype rondom NFT's heeft een positieve impact gehad, aangezien de meeste NFT-platformen Ethereum als onderliggende basis gebruiken.

De toepassingsmogelijkheden lijken dan ook oneindig wat het grote succes kan verklaren. Er zijn inmiddels duizenden applicaties ontwikkeld en grote bedrijven duiken er met z'n allen bovenop.

Hoge kosten, grote veranderingen

Door de enorme groei heeft het netwerk het de laatste tijd behoorlijk zwaar, waardoor transacties lang kunnen duren, maar ook torenhoge fees met zich meebrengen. Om dit probleem op te lossen veranderen er binnenkort een aantal dingen aan het netwerk, wat zowel de kosten, snelheid als schaalbaarheid ten goede moet komen.

Prijsvoorspellingen 

Er wordt uiteraard volop gespeculeerd over de toekomstige prijs van Ether, maar ook de vraag of de munt misschien wel groter gaat worden dan Bitcoin is een veelbesproken onderwerp (flippening, uitleg hier). De prijsvoorspellingen lopen op dit moment op tot $10.000 voor één ETH. 🚀

Zakje Ether kopen dan maar?

Je eigen zak ETH kopen doe je via Nederlandse platformen als Litebit of Bitvavo. Een prima alternatief is Binance natuurlijk (goedkopere fees). Appeltje eitje ethertje!

Of toch maar effe wachten op die dip...

Ook de moeite waard

Ook de moeite waard

👉 Handig: volg ons ook op WhatsApp Channels
Meer over
Delen

Reacties

Reacties