Wie zag dat nou aankomen: "Avondklok had geen enkel effect", aldus Ernst Kuipers Nieuws
Auteur
29/04/2021 09:49

Wie zag dat nou aankomen: "Avondklok had geen enkel effect", aldus Ernst Kuipers


Dikke vette ophef, rellen, plunderingen, demonstraties: de #avondklok maakte nog wel het een en ander los bij mensen. Niet dat je na 21:00 ook nog maar iets kon doen want alles was toch dicht maar "wu sijn geen slafe en we late ons nie muilkorrefe!". Was natuurlijk ook wel een dingetje, en wat blijkt: allemaal voor Jan met die overbekende achternaam, aldus Ernst Kuipers gisteravond bij Beau. Jeweetwel, die man die eerst nog keihard vóór de avondklok pleitte.

Bij de invoering van de avondklok was de berekening dat het 10 procent zou verminderen. Als je kijkt naar het beloop van de ziekenhuisopnames in de tijd, zagen we zowel bij de invoering als bij het opschuiven geen enkel effect.

Echter was het niet zinloos, want volgens hem was het een ongecontroleerd experiment en moest de overheid wel IETS doen. Leverde overigens wel wat knaken op, want sinds de invoering van die avondklok werden er zo'n 6.000 boetes van €95,- uitgeschreven. Inmiddels is de avondklok zoals je ongetwijfeld weet weer opgeheven dus mag je 's avonds weer lekker naar buiten. Om euh, lekker niet naar de kroeg te gaan. Denken we.

3 februari was hij echter nog voor verlenging

Het OMT is uiteraard 'not amused'

Vandaag ook veel bekeken

Vandaag ook veel bekeken

🚨 Protip: als je bent ingelogd kun je reacties plaatsen, stemmen én hebben we extra content voor je. Wacht niet langer, red de wereld en maak hier gratis een account aan!
Meer over
Delen

Reacties

Reacties