Belgisch NVA-parlementslid aangevallen en gemept door jongeren in Brussel Nieuws
Auteur
28/04/2021 10:38

Belgisch NVA-parlementslid aangevallen en gemept door jongeren in Brussel


Gisteren rond 17.00 uur ging NVA-parlementslid Mathias Vanden Borre in de wijk Essegem (Brussel) even een stukje wandelen. Hij was daar bij een fotograaf met zijn vrouw en 7 weken oude zoontje, tijd voor een frisse neus. Niks aan het handje zou je zeggen, maar daar dacht een groepje jongeren toch echt heel anders over.

Plots kwamen zes à zeven jonge gasten achter mij aan. Die begonnen tegen mij te roepen, mij te intimideren. Ik pakte mijn telefoon en begon te filmen. Daarop kwamen ze nog dichterbij. Ik kreeg eerst een schop in mijn zij, daarna een slag op mijn kaak. Een van hen probeerde mijn telefoon te stelen. Toen ben ik gaan lopen.

Na een metertje of 500 besloot Vanden Borre toch maar even de #politie te bellen die vrij snel ter plaatse was. Hij heeft toch wel een paar rake tikken gekregen:

Mijn kaak is gezwollen en ik heb last van oorsuizen. Ze kwamen vanuit het niets achter me aan. Een politieagent herkende op mijn beelden wel al meteen een van die gasten. Dus ik vermoed dat ze wel bekend zijn bij de politie.

Motief? Onbekend, maar we vermoeden dat zijn banden met de NVA (een Vlaams-nationalistische partij) niet écht in zijn voordeel werken in dit geval.

Op dit moment bekeken

Op dit moment bekeken

Meer over
Delen

Reacties

Reacties