Weer zwarte man door mogelijk politiegeweld overleden in Amerika, totale chaos in Minnesota Nieuws
Auteur
12/04/2021 10:48

Weer zwarte man door mogelijk politiegeweld overleden in Amerika, totale chaos in Minnesota


En jawel, het is weer raak aan de overkant van de plas. Na de dood van George Floyd was het nu Daunte Wright die om het leven kwam door politiegeweld, waardoor mensen massaal de straat op gingen om te protesteren in de plaats waar dat gebeurde: Minnesota, zo'n 16 kilometer van de plek waar Floyd om het leven kwam.

Wright werd staande gehouden vanwege een verkeersovertreding, waarna agenten vaststelden dat er een arrestatiebevel tegen de beste man was uitgevaardigd. Daarop ging de verdachte er in zijn auto vandoor en begonnen agenten, zoals dat in #Amerika gaat, te schieten. Wright knalde daarna tegen een andere auto en kwam tot stilstand, waarna hij bleek te zijn overleden.

Of het de crash of de politiekogel was die hem om het leven bracht is nog onduidelijk en bodycams worden onderzocht. Politiegeweld in Amerika is absoluut een heel heet hangijzer (ter vergelijking: in 2021 werden er ook al 88 blanke mensen doodgeschoten door de politie), maar inmiddels zou het toch ook in je botte harses moeten doordringen dat vluchten voor de politie tijdens een staandehouding HET DOMST IS DAT JE KUNT DOEN. Maar goed, wel weer een prima redenen om proletarisch te gaan shoppen natuurlijk.

Wordt ongetwijfeld vervolgd, maar in de tussentijd is het wel een mooi zootje in Minnesota.

Shoppen voor Daunte!

Uitgelichte artikelen

Uitgelichte artikelen

Meer over
Delen

Reacties

Reacties