Vier agenten ontslagen na dood George Floyd: 'ik kan niet ademen' Nieuws
Auteur
27/05/2020 14:45

Vier agenten ontslagen na dood George Floyd: 'ik kan niet ademen'


In de stad Minneapolis is het zoveelste geval van police brutality een feit. In een heftige video die sinds gisterochtend rondgaat is de arrestatie van George Floyd te zien waarbij een agent meerdere minuten zijn knie op de nek van de arrestant houdt. Zelfs als hij meerdere keren aangeeft dat hij niet kan ademhalen blijft de agent in kwestie rustig zitten totdat hij niet meer bewoog.

Niet veel later is hij in het ziekenhuis overleden. Het lokale politiebureau gooide het onder het kopje 'medisch incident', maar de desbetreffende agenten zijn wel op staande voet ontslagen en de FBI stelt een onderzoek in.

De reactie van burgemeester Jacob Frey:

Vijf minuten lang keken we hoe een blanke agent zijn knie in de nek van een zwarte man drukte. Voor vijf minuten. Als je iemand om hulp hoort roepen, moet je helpen. Hij had niet mogen sterven. Wat we zagen was vreselijk en volledig gestoord

Let op: de beelden kunnen als schokkend worden ervaren.

Duizenden demonstranten gingen gisteren de straat op als reactie op de dood van George Floyd waarna de politie traangas en rubber kogels inzette.

#JusticeForGeorgeFloyd

/ / Nog meer interessants

🚨 Protip: als je bent ingelogd kun je reacties plaatsen, stemmen én hebben we extra content voor je. Wacht niet langer, red de wereld en maak hier gratis een account aan!
Meer over
Delen

/ / Reacties