Ja hoor, weer een cryptorecord: meer dan 2 biljoen dollar in de markt Crypto
Auteur
07/04/2021 14:33

Ja hoor, weer een cryptorecord: meer dan 2 biljoen dollar in de markt


Het houdt niet op, niet vanzelf... En dat is in dit geval toch ook wel eens leuk! Gister is de totale marktkapitalisatie van crypto namelijk voor het eerst door de 2 BILJOEN dollar (= 2000 miljard) geklapt volgens Coingecko, die bijna 7000 munten en 445 exchanges monitort.

Dat is vrij bijzonder omdat dit een verdubbeling is in enkele maanden tijd. Begin januari zat er 'slechts' 1 biljoen dollar in de markt, en daar is ruim 10 jaar voor nodig geweest. Dat geeft een beetje aan hoeveel interesse er op dit moment voor is.

Bitcoin speelt overigens nog steeds een hoofdrol en heeft ongeveer 50% van dit totale bedrag in handen.

Cryptomarkt flink in de lift 🚀

Na een flinke bull run in 2017 stond de totale marktkapitalisatie op 852 miljard dollar. Iedereen hele grote blij en veel mensen zagen zichzelf al in een Lambo rondrijden. Daar kwam begin 2018 echter een zuur einde aan door een enorme correctie, waardoor de stand dat jaar weer naar de 100 miljard ging. Bitcoin ging van 19.000 dollar naar minder dan 4.000 en sommige altcoins doken 99% in het rood. Iedereen hele grote boos en velen verkochten in paniek hun voorraad coins.

Echter ziet de cryptomarkt weer veel groene cijfers sinds een jaar. Zowel bedrijven als particulieren lijken steeds meer in het concept en de techniek te geloven. Grote bedrijven als PayPal en Tesla maakten het onlangs mogelijk om ermee te betalen, maar ook particulieren lijken het vertrouwen in banken langzaam te verliezen, en te kiezen voor een alternatieve plek om hun geld te parkeren. Het kost je tegenwoordig tenslotte alleen maar geld om je zuurverdiende knaken bij een bank te laten liggen. En dan vergeten we voor het gemak maar even dat je euro over 5 jaar minder waard is door inflatie. Dubbel genaaid dus!

Grote stijgers afgelopen week

De grootste stijgers waren afgelopen week een aantal oude bekenden, waaronder XRP (64%), QTUM (87%), BTG (166%), TRON (60%) en EOS (50%). Natuurlijk zijn er ook een heleboel onbekende shitcoins die soms duizenden procenten stijgen (en dalen!), maar die laten we even buiten beschouwing. Die zijn namelijk lastig te krijgen en er zijn vaak weinig munten in omloop zodat je ook niet altijd zeker bent van verkoop.

Forum voor Democratie Cryptocratie

Nu gaan we geen reclame maken voor Thierry's partij (anders denkt weer iedereen dat we een bolwerk van FvD zijn en zo), maar Thierry Baudet is blijkbaar ook op de crypotrein gesprongen. Vindt het huidige systeem ruk, lang leve de democratie! 

Had ie misschien wel beter kunnen doen vóór de verkiezingen... 🤣

Zitten we aan de top?

Dat antwoord hebben we niet voor je, maar wat wél interessant is, is het feit dat er op dit moment pas rond de 100 miljoen cryptogebruikers zijn in de hele wereld. Dat is iets meer dan 1% van de totale populatie. Dat biedt enig perspectief natuurlijk. Daarnaast omarmen steeds meer bedrijven de blockchain-techniek, maken ze het gemakkelijker voor consumenten om mee te werken en te betalen, maar opent ook de recente introductie van NFT's vele nieuwe deuren. 

Instappen kan gelukkig altijd. Gewoon even via een Nederlandse exchange als Litebit of Bitvavo een account aanmaken. Iets geavanceerder handelen doe je uiteraard via Binance! En stop er geen geld in dat je niet kan missen...

UPDATE: wel een kleine dip zojuist, maar je weet wat ze zeggen... BTFD.

Anderen bekeken ook

Anderen bekeken ook

Meer over
Delen

Reacties

Reacties