Cancellen gaat doorrrrrr: Pepe Le Pew niet in Space Jam 2 te zien vanwege 'seksueel grensoverschrijdend gedrag' Nieuws
Auteur
09/03/2021 10:40

Cancellen gaat doorrrrrr: Pepe Le Pew niet in Space Jam 2 te zien vanwege 'seksueel grensoverschrijdend gedrag'


Ah, we waren al bang dat er deze week niets te cancellen viel maar gelukkig: er is weer wat ophef! Dit keer over Pepe Le Pew, die seksueel grensoverschrijdend gedrag zou vertonen en daarom uit de film Space Jam 2 is gehaald. Begon allemaal met een columnist van de NY Times die vond dat dit karakter "rape culture verheerlijkte".

Kan allemaal, en wellicht terecht, echter is de sidenote hier uiteraard DAT HET EEN TEKENFILMFIGUURTJE IS. Je kent hem vast wel, het getekende stinkdier dat uit alle macht probeert de vrouwtjes te versieren en daar slechts zelden in slaagt. Daar boos om worden is wel een teken van een godsgeklaagd sneu leven, maar het is Gen Z toch gelukt: in Space Jam 2 is het beestje niet meer te zien. Heeeeele diepe zucht.

Overigens niet eerste tekenfilmfiguurtje dat sneuvelt vanwege boze sneeuwvlokjes: ook Speedy Gonzales mag al niet meer omdat deze "Mexicanen als veelal dronken en lui neerzet". Dit overigens tot grote woede van veel Mexicaanse cartoonliefhebbers. Typisch. Het zijn dus absoluut niet de Mexicanen, maar anderen die beslissen wat jij wel en niet mag kijken. What a time to be alive.

Save Speedy!

/ / Nog meer interessants

👉 Handig: volg ons ook op WhatsApp Channels
Meer over
Delen

/ / Reacties