Extreem winterweer en stroomstoring zorgen voor dodelijke slachtoffers in Texas Nieuws
Auteur
18/02/2021 14:00

Extreem winterweer en stroomstoring zorgen voor dodelijke slachtoffers in Texas


Dus jij vond het de afgelopen dagen in Nederland al koud? Maar goed dat je dan niet in #Amerika woont, want dankzij het extreme winterweer wordt het op sommige plekken (zoals Nebraska) gewoon -35. In Texas kwam het kwik tot zo'n -17, maar in de omgeving van de miljoenenstad Houston gooide een stroomstoring daar verdere roet in het al best koude eten: miljoenen huishoudens hebben daar geen elektriciteit.

Geen stroom = geen verwarming (al zullen sommige mensen nog nooit zó blij met hun houtkachel zijn geweest) en dus ook in je huis stervenskoud. Leidingen die springen, daken die het gewicht niet aankunnen, gewoon algehele teringzooi. Inmiddels zijn er ook dodelijke slachtoffers gevallen, onder anderen een dakloze die dood vroor en een moeder en dochter die overleden aan koolmonoxidevergiftiging. Hoe? Ze hadden de auto in de huiskamer lekker laten draaien om een beetje warmte in huis te krijgen. Verder kwamen er nog minimaal 4 personen op de weg om het leven. Oftewel: echt niet relaxed daar, en de situatie zal de komende dagen weinig verbeteren.

De burgemeester van Colorado City vond het allemaal wel meevallen en schreef in een Facebookpost dat mensen zich niet moesten aanstellen:

Je raadt het al: de beste man is inmiddels geen burgemeester meer. Tijd voor wat bizarre winterbeelden van onze verslaggever ter plaatse: Twitter.

In de rij voor water omdat leidingen knapten

Supermarkten kunnen het nauwelijks aan

Huizen in Texas zijn er niet op gebouwd

Geen stroom? Dan maar in de auto zitten

Gelukkig werden wel duizenden zeeschildpadden gered

Veel besproken

Veel besproken

Meer over
Delen

Reacties

Reacties