20-jarige Alex Kearns pleegt zelfmoord na "megaschuld" via beleggingsapp Robinhood Nieuws
Auteur
10/02/2021 16:42

20-jarige Alex Kearns pleegt zelfmoord na "megaschuld" via beleggingsapp Robinhood


Wakker worden met een bericht dat je zo'n $730.000,- in de min staat met je beleggingen en of je ASAP even 170k wil overmaken. Er zijn betere starts van je dag, maar dit overkwam Alex Kearns nadat hij het een en ander had geïnvesteerd via de beleggingsapp Robinhood. Alex schrok zich (logischerwijs) helemaal kapot en zag geen enkele andere uitweg meer dan een eind aan zijn leven te maken.

Achteraf bleek echter dat daar, volgens advocaten van de familie, weinig van klopte: er zou een constructiefout in de aandelen hebben gezeten. Sterker nog, als hij andere aandelen op dat moment had verkocht had hij zelfs stevige winst gemaakt. Daar zou zelfs een mail van zijn:

"Great news!" The email read, "We're reaching out to confirm that you've met your margin call and we've lifted your trade restrictions. If you have any questions about your margin call, please feel free to reach out. We're happy to help!"

Zijn ouders laten het er in elk geval niet bij zitten en spannen een rechtszaak aan. Robinhood kan een miljoenenclaim verwachten; ze zijn van mening dat ze een onervaren gebruiker zoals Alex nooit hadden mogen toelaten op het platform.

Deze dingen wil je niet missen

Deze dingen wil je niet missen

👉 Handig: volg ons ook op WhatsApp Channels
Meer over
Delen

Reacties

Reacties