Het bizarre verhaal achter de cryptomunt Doge Crypto
Auteur
08/02/2021 14:03

Het bizarre verhaal achter de cryptomunt Doge


Iedereen die een beetje bekend is in de wondere wereld van crypto kent deze maffe alt coin geheid: Doge. Bedacht in december 2013 als grap door Billy Markus and Jackson Palmer, beiden software ontwikkelaars, die daarmee de gekte rondom crypto wilden aantonen.

De munt is een variant van de Bitcoin, maar zonder echte onderscheidende meerwaarde. Je kan er, net als bij Bitcoin, peer-to-peer betalingen mee doen. "Gewoon" een digitale munt dus, maar vooralsnog zonder serieus doel en symbool. Voor dat laatste punt hadden de heren al een oplossing gelukkig...

INSTANT UPDATE
: Testa koopt voor 1,5 MILJARD dollar aan Bitcoin 🚀

Doge meme

Omdat er rond die tijd een meme viral ging van een hond, kozen ze ervoor om deze foto als symbool c.q. logo te gebruiken en de website dogecoin.com te lanceren. De eerste maand trok de website al ruim 1 miljoen bezoekers. Omdat er veel investeerders de grap niet helemaal begrepen, maar het ook een hit was op Reddit, werd de munt massaal gekocht. Dit leidde tot een enorme waardestijging: in twee maanden was de totale waarde al rond de 50 tot 60 miljoen dollar en koste 1 DOGE ongeveer 0.0002 dollar.

Who let the Doge out?

Lange tijd bleef de waarde van de munt vrij stabiel, maar in de "bull run" van 2017/2018 knalde de prijs omhoog naar iets minder dan 2 dollarcent en bereikte de marktkapitalisatie een recordhoogte van 2 miljard dollar, voordat hij weer met een duikvlucht naar beneden ging.

Afgelopen jaar kreeg Tesla topman Elon Musk de munt op zijn vizier en begon vervolgens over te twitteren. Met inmiddels 50 miljoen volgers op te teller was het gevolg een nieuwe prijsstijging van maar liefst 1100%. 😂

Kritiek

Er is uiteraard ook veel kritiek op te munt. Een interessant feit is dat één wallet bijna 30% van het totaal aantal beschikbare munten in zijn bezit heeft, namelijk ruim 36 miljard stuks. De top 20 bezit zelfs meer dan 50% van de totale voorraad, dus als zij besluiten om de boel te verkopen kun je gedag zeggen tegen je investering. Daarnaast lijkt het project zelf ook redelijk verlaten en wordt er weinig aan gesleuteld.

De toekomst van Doge

Niemand zal precies weten hoe het met dit soort munten zal lopen. Het kan vriezen, het kan dooien. Maar, als je nog wat geld in een oude sok hebt zitten en je van een gokje houdt, raden we je zeker aan deze "grap" in de gaten te houden. De waarde is dit jaar al met factor 8 gestegen en is op dit moment bijna 8 dollarcent waard. Mede dankzij Elon Musk en een grote groep op Reddit, bekend van de GameStop soap. 

Niet ieder platform biedt de munt aan, maar via Litebit of AnyCoinDirect kun je er vrij simpel een voorraad van inslaan!

Deze dames zijn in ieder geval fan

Anderen bekeken ook

Anderen bekeken ook

🚨 Protip: als je bent ingelogd kun je reacties plaatsen, stemmen én hebben we extra content voor je. Wacht niet langer, red de wereld en maak hier gratis een account aan!
Meer over
Delen

Reacties

Reacties

Gerelateerd

Gerelateerd

NieuwNieuws

NieuwNieuws

Populair

Populair