Heerlijk: Reddit-leger sloopt professionele beleggers op Wall Street, aandeel GameStop stijgt explosief Nieuws
Auteur
28/01/2021 13:16

Heerlijk: Reddit-leger sloopt professionele beleggers op Wall Street, aandeel GameStop stijgt explosief


Het manipuleren van aandelen is natuurlijk niet nieuw in de wereld van het grote geld, waarin dagelijks flink gehandeld wordt. In het kort: op de beurs kun je "longpositie" innemen op een aandeel, waarmee je verwacht dat de prijs stijgt, maar je kunt ook "short gaan" en dan verdien je aan de prijsdaling. Als er veel shortposities uitstaan betekent dat vaak niet veel goeds voor een bedrijf, zoals het geval was bij Gamestop.

GameStop

Gamestop, een bedrijf dat voornamelijk fysieke games verkoopt (old skool), had een sombere toekomst voor zich. Een bekende professionele short seller 'Citron Research' had daarom zijn pijlen op het Amerikaanse bedrijf gericht, want wie koopt tegenwoordig überhaupt nog games in een winkel als je Stream, Epic en torrents (*kuch*) tot je beschikking hebt? Een prima kandidaat om eens flink geld aan te verdienen door op een verdere prijsdaling te speculeren. Als je vervolgens publiekelijk de boel nog eens flink ophitst en lekker 'trash talked' zodat de prijs nóg meer naar beneden gaat, dan is de winst voor dit soort partijen alleen nog maar hoger.

Reddit-leger in actie

Tot zover geen vuiltje aan de lucht voor Citron Research, totdat je in het vizier komt bij een aantal Reddit'ers met een voorliefde voor gaming. Zij besloten massaal aandelen GameStop in te slaan waardoor de prijs ineens niet meer in elkaar zakte, maar alleen maar omhoog ging. Als je dus op een daling hebt ingezet zoals Citron Research, maar de prijs gaat omhoog, dan moet je op een gegeven moment uitstappen (margin call). Het gevolg is dan vaak dat je de aandelen voor een hogere prijs moet terugkopen, waardoor de prijs nóg meer stijgt. Stonks! Of niet, Elon Musk?

Andrew Left
, van het eerder genoemde bedrijf, ziet ondertussen zijn beoogde winst verdampen en krijgt ondertussen ook nog een aantal doodsbedreigingen naar zijn hoofd geslingerd. Hij besloot helemaal uit het GameStop-verhaal te stappen en er nooit meer over te praten, waardoor het aandeel nóg verder de lucht in schoot 📈

Waar het aandeel tot twee weken geleden nog slechts een kleine 20 dollar waard was, staat het op dit moment zo rond de $347. Een keurige stijging van +/- 1635%.

Roaring Kitty

Je zal eind vorig jaar maar al je spaargeld ($50.000) in het aandeel hebben gestopt, dan had je nu 15 miljoen op je bankrekening kunnen bijschrijven... 🤑🤑🤑

Kopen kopen kopen!

En de zakken vullen...

Vandaag ook veel bekeken

Vandaag ook veel bekeken

📷 Nog niet uitgescrold? Bekijk onze oneindige picdump of gifdump!
Meer over
Delen

Reacties

Reacties