Spanje in shock: dit BIZARRE bedrag heeft Messi in 4 jaar binnengeharkt bij Barcelona Sport
Auteur
31/01/2021 12:31

Spanje in shock: dit BIZARRE bedrag heeft Messi in 4 jaar binnengeharkt bij Barcelona


Dat het de laatste tijd niet echt lekker gaat bij Barcelona weet zelfs de grootste voetbalhater waarschijnlijk wel. Naast dat het voetbaltechnisch niet echt lekker loopt, hebben ze een slordige 1,1 miljard euro aan schulden weg te werken en is Messi aan het eind van dit seizoen transfervrij. Je zal er op dit moment maar trainer zijn.

Maar goed, je vraagt je wellicht af hoe een club het in godsnaam voor elkaar krijgt om meer dan 1 miljard schuld te hebben? Nou, dat zou wel eens te maken kunnen hebben met 's werelds beste voetballer die in 2017 een contract heeft getekend waarmee hij in 4 jaar tijd dit astronomische bedrag verdient:

€555.237.619,-


Nou zijn we het waarschijnlijk allemaal wel eens dat voetballers als Messi, Ronaldo en Neymar (een stuk) meer dan de 'normale' talenten mogen verdienen om ze bij een club te houden, maar ik heb zo het vermoeden dat het een beetje is doorgeslagen.

Weet je wat je trouwens ook met 500 miljoen euro kan doen?

  • Een Boeing 747-8 kopen waar je 460 passagiers in kan vervoeren
  • Talpa kopen en John de Mol eruit trappen
  • Eigenaar worden van het grootste jacht (Azzam) ter wereld
  • Lingeriebedrijf Hunkemöller overnemen en Sylvie Meis met pensioen sturen
  • 12,5 miljoen vrouwen met HIV helpen zodat hun kinderen onbesmet worden geboren

Maar ach, er is maar één Messi hè?

Elke cent waard

Presidentskandidaat Victor Font was overigens niet echt geschokt door dit bedrag, want als iemand het heeft verdiend dan is het Messi wel:

Messi heeft elke euro die Barcelona heeft uitgekeerd volledig verdiend. Hij heeft ons niet geruïneerd. Integendeel. Hij is de beste voetballer in de geschiedenis en we willen dat hij voor altijd bij ons blijft

Eerlijk is eerlijk, hij kan best een potje voetballen

/ / Anderen bekeken ook

Meer over
Delen

/ / Reacties