Delen is lief

Email

Terugbetalen bijstand vanwege 'illegale boodschappen' is volgens gemeente helemaal terecht

Je kent het verhaal vast nog wel: een arme bijstandsmoeder kreeg eens in de week wat boodschappen van haar ouders en kreeg daarom een torenhoge (€7.039,96) rekening van de gemeente Wijdemeren: of ze haar bijstand effe terug wilde betalen. Ophef natuurlijk, niet geheel onterecht, en de gemeente stelde dan ook een nieuw onderzoek in want de menselijke maat leek volledig zoek.

Echterrrrrrrr was de mevrouw in kwestie wél even vergeten te vertellen dat eigenlijk al haar geld opging aan de wegenbelasting van haar net iets te grote auto én haar motor "uit het duurdere segment".

Het college is van mening dat het iedereen vrij staat om zelf te besluiten waar je je geld aan uitgeeft, maar dit kan niet ten koste gaan van de uitgaven waarvoor de bijstand bedoeld is, namelijk uitgaven voor levensonderhoud.

Tsjah, en als je dan ook nog eens 'vergeet' te melden dat je in het buitenland bent geweest terwijl je dat gewoon verplicht bent dan ga je je afvragen of deze mevrouw nu juist geen mazzel heeft gehad dat ze er niet een flinke boete bovenop heeft gekregen... Meer info en de precieze bedragen kun je hier terugvinden.

Een nieuwsfragment over de oorspronkelijke terugbetaling

Poll

Anderen bekeken ook

Topreactie (+)

Bijstand is het langste vangnet, er staat geen enkele tegenprestatie in de maatschappij tegenover. Het wordt betaald uit de algemene middelen van het rijk. Als je dan de regels overtreedt dan dien je hiervoor bestraft te worden. Deze mevrouw deugt van geen kanten en ik hoop dat ze er nog veel meer gaan pakken.

Reacties ()

App, app, app!

Pssssst. We hebben ook een app voor Android en iOS, inclusief handige notificaties en minder reclame! Superhandig dus.

Downloaden:

Alleen voor leden

Dit artikel is alleen voor gebruikers met een account. Een account is gratis en heeft nog meer voordelen:

Reageren op posts & afbeeldingen
Stemmen op posts en afbeeldingen
Handige timeline zoals bij Facebook
Autoplay functie op timeline
Dag/nacht modus
Een profielfoto en nickname bij reacties
Wekelijks de best bekeken posts in je mail