Terugbetalen bijstand vanwege 'illegale boodschappen' is volgens gemeente helemaal terecht Nieuws
Auteur
22/01/2021 13:00

Terugbetalen bijstand vanwege 'illegale boodschappen' is volgens gemeente helemaal terecht


Je kent het verhaal vast nog wel: een arme bijstandsmoeder kreeg eens in de week wat boodschappen van haar ouders en kreeg daarom een torenhoge (€7.039,96) rekening van de gemeente Wijdemeren: of ze haar bijstand effe terug wilde betalen. Ophef natuurlijk, niet geheel onterecht, en de gemeente stelde dan ook een nieuw onderzoek in want de menselijke maat leek volledig zoek.

Echterrrrrrrr was de mevrouw in kwestie wél even vergeten te vertellen dat eigenlijk al haar geld opging aan de wegenbelasting van haar net iets te grote auto én haar motor "uit het duurdere segment".

Het college is van mening dat het iedereen vrij staat om zelf te besluiten waar je je geld aan uitgeeft, maar dit kan niet ten koste gaan van de uitgaven waarvoor de bijstand bedoeld is, namelijk uitgaven voor levensonderhoud.

Tsjah, en als je dan ook nog eens 'vergeet' te melden dat je in het buitenland bent geweest terwijl je dat gewoon verplicht bent dan ga je je afvragen of deze mevrouw nu juist geen mazzel heeft gehad dat ze er niet een flinke boete bovenop heeft gekregen... Meer info en de precieze bedragen kun je hier terugvinden.

Een nieuwsfragment over de oorspronkelijke terugbetaling

Poll

Poll

Op dit moment bekeken

Op dit moment bekeken

📷 Nog niet uitgescrold? Bekijk onze oneindige picdump of gifdump!
Meer over
Delen

Reacties

Reacties

Gerelateerd

Gerelateerd

NieuwNieuws

NieuwNieuws

Populair

Populair