Compleet geschift: bijstandsmoeder moet ruim 7k terugbetalen omdat ze wel eens boodschappen kreeg Nieuws
Auteur
29/12/2020 10:43

Compleet geschift: bijstandsmoeder moet ruim 7k terugbetalen omdat ze wel eens boodschappen kreeg


De toeslagenaffaire is nog niet eens achter de rug of een volgend geval dient zich alweer aan... Een vrouw uit de gemeente Wijdemeren (Noord-Holland) kwam in de bijstand terecht. Kan gebeuren, tot zover niets aan de hand. Echter viel het een inspecteur op dat zij voornamelijk spullen van de Albert Heijn in huis had. Duur, dus kwamen er vragen.

Gelukkig had de dame een logische verklaring: haar moeder deed één keer in de week boodschappen voor haar. Gewoon een beetje brood, sla, een doos met acht stukjes vlees, eieren, wc-papier, koffie, dat soort zaken. Omdat dochterlief haar veel hielp, en omdat je je kind natuurlijk gewoon wil helpen als hij of zij in een klotesituatie zit. Echter: VERBOTEN!!11! Mag niet van de gemeente, want door deze 'giften' niet te melden schond zij de inlichtingenplicht:

"De wekelijkse verstrekking van boodschappen door haar moeder levert de vrouw een op geld waardeerbaar voordeel op dat voor de hoogte van de uitkering van belang kan zijn."

Oftewel, of mevrouw even €7039,65 terug wil betalen. Niet dat het daar bij blijft, want naar alle waarschijnlijkheid komt daar nog een boete van 50% bij op, waardoor de kans groot is dat ze ruim 10k mag aftikken (check alle info hier). Dikke ophef natuurlijk, landelijk nieuws en ook politici bemoeien zich ermee.

De gemeente heeft aangegeven opnieuw naar de zaak te gaan kijken, wordt dus ongetwijfeld vervolgd. Overigens roepen veel mensen om het aftreden van het kabinet vanwege de vele blunders in deze zaak en de toeslagenaffaire. Wat vind jij? Stem effe onderaan in de poll.

Geert is boos

Peter Kwint en Lilian Marijnissen ook

Pieter Omtzigt stelt kamervragen

Poll

Poll

Check dit ook even

Check dit ook even

Meer over
Delen

Reacties

Reacties