Delen is lief

Email

Sneaky appen in de auto? Deze slimme camera bezorgt je €240,- boete op je deurmat!

Als je iemand met gebogen hoofd ziet rijden dan weet je wel wat er aan de hand is; ff snel lezen wat er op je telefoon is binnengekomen en misschien zelfs ook nog wel sneaky een kort berichtje terugsturen. Waarschijnlijk heeft iedereen dit wel eens gedaan, maar vanaf aanstaande maandag kun je dat beter niet meer doen. Nou ja, het mag natuurlijk wel maar dan krijg je daar een volautomatische bekeuring van €240,- voor terug.

Slimme camera's

We hebben de Europese primeur van dit soort slimme camera's waarbij ELKE bestuurder (alleen) van bovenaf wordt gefotografeerd en als het systeem registreert dat je een telefoon in je hand hebt dan wordt de foto naar het Centraal Justitieel Incassobureau doorgestuurd en kun je een leuk briefje op de deurmat verwachten.

Dus naast de sneaky Flitsdixi's die je snelheid controleren zijn er nu ook slimme camera's die je sneaky op de gevoelige plaat vastleggen.

Wat mag dan wel?

Je mag overigens wel je radio bedienen, navigatie instellen, de krant lezen, een sjekkie rollen, je rellende koters op de achterbank een mep geven, een flesje drinken achterover tikken en een compleet menu van de McDonald's naar binnen werken. Zo lang je maar niet slingert...

Poll

De tip van Ronald: neem een blik kalfsragout mee

Veel bekeken

Topreactie (+)

Geen enkel probleem mee. Voor mijn werk ben ik veel onderweg en de automobilisten die met hun telefoon zitten te kloten, pik je er zo uit. Zegt iemand die regelmatig te hard rijd en ook weleens met mijn zijn telefoon bezig is. Zo nu en dan een bekeuring omdat ik me niet altijd aan de regels houdt, prima. Helpt je er weer aan herinneren dat je dat wel moet doen. 

Reacties ()

App, app, app!

Pssssst. We hebben ook een app voor Android en iOS, inclusief handige notificaties en minder reclame! Superhandig dus.

Downloaden:

Alleen voor leden

Dit artikel is alleen voor gebruikers met een account. Een account is gratis en heeft nog meer voordelen:

Reageren op posts & afbeeldingen
Stemmen op posts en afbeeldingen
Handige timeline zoals bij Facebook
Autoplay functie op timeline
Dag/nacht modus
Een profielfoto en nickname bij reacties
Wekelijks de best bekeken posts in je mail