Sneaky appen in de auto? Deze slimme camera bezorgt je €240,- boete op je deurmat! Nieuws
Auteur
13/11/2020 12:14

Sneaky appen in de auto? Deze slimme camera bezorgt je €240,- boete op je deurmat!


Als je iemand met gebogen hoofd ziet rijden dan weet je wel wat er aan de hand is; ff snel lezen wat er op je telefoon is binnengekomen en misschien zelfs ook nog wel sneaky een kort berichtje terugsturen. Waarschijnlijk heeft iedereen dit wel eens gedaan, maar vanaf aanstaande maandag kun je dat beter niet meer doen. Nou ja, het mag natuurlijk wel maar dan krijg je daar een volautomatische bekeuring van €240,- voor terug.

Slimme camera's

We hebben de Europese primeur van dit soort slimme camera's waarbij ELKE bestuurder (alleen) van bovenaf wordt gefotografeerd en als het systeem registreert dat je een telefoon in je hand hebt dan wordt de foto naar het Centraal Justitieel Incassobureau doorgestuurd en kun je een leuk briefje op de deurmat verwachten.

Dus naast de sneaky Flitsdixi's die je snelheid controleren zijn er nu ook slimme camera's die je sneaky op de gevoelige plaat vastleggen.

Wat mag dan wel?

Je mag overigens wel je radio bedienen, navigatie instellen, de krant lezen, een sjekkie rollen, je rellende koters op de achterbank een mep geven, een flesje drinken achterover tikken en een compleet menu van de McDonald's naar binnen werken. Zo lang je maar niet slingert...

/ / Poll

De tip van Ronald: neem een blik kalfsragout mee

/ / Trending vandaag

👉 Handig: volg ons ook op WhatsApp Channels
Meer over
Delen

/ / Reacties