Delen is lief

Email

Zucht: Grijze Piet niet goed genoeg voor KOZP, bibliotheken verbannen Zwarte Piet

Iedereen die een koter in huis rond heeft lopen wist het natuurlijk al: aanstaande zaterdag komt de Sint aan in Nederland. Groot feest, schoentjes zetten, cadeaus, pepernoten EN natuurlijk het traditionele protest van Kick Out Zwarte Piet. Je vraagt je natuurlijk af waarom, aangezien Zwarte Pieten nauwelijks meer lijken te bestaan en sommige gemeenten zelfs volle bak hebben ingezet op de Grijze Piet om zo het feest inclusiever dan ooit te maken.

Nou, dat laatste dus. Vét racistisch, die grijze mafkees want alleen roetveegpieten zijn voor KOZP acceptabel. De rest ist verboten en er zal net zo lang geprotesteerd en oeverloos bij talkshows geluld worden totdat ze hun gelijk hebben gehaald. Wacht er maar op. De aftrap wordt aanstaande zaterdag met een protestactie in Maastricht gegeven en volgende week is Venlo aan de beurt.

De Nederlandse bibliotheken zijn in elk geval alvast begonnen met het preventief ruimen van de zwarte Pieterbaas. Anton Kok, koepeldirecteur van de Vereniging van Openbare Bibliotheken reageerde in elk geval al met een Godwin:

Goed dat bibliotheken hun verantwoordelijkheid nemen. Zwarte Piet is wat mij betreft in strijd met de goede zeden. Sommigen zien fascisme ook zitten. En, ja, dat klinkt cru maar ik bedoel dat een smaldeel niet ons beleid kan bepalen.

Nog maar 24 dagen tot die knakker weer naar Spanje vertrekt en de rust voor héél eventjes terugkeert. We kunnen niet wachten.

Volgens sommige onderzoeken lijkt het sentiment rondom Zwarte Piet in Nederland wat te verschuiven. Er zou meer begrip zijn voor de tegenstanders (of mensen hebben gewoon he-le-maal genoeg van die discussie). Hoe sta jij hier anno nu in? Laat het weten in onderstaande poll!

Poll

Ook veel bekeken

Topreactie (+)

Wellicht is het goed als onze regering wat minder Sinterklaas speelt voor de zwarte pieten. Dan snappen ze wellicht dat het zwart van de pieten niets met ras te maken heeft. Moeten we dan ook alle geschiedenisboeken wegdoen, omdat onze voorouders in het verleden misdaden begaan hebben waardoor we nu in de welvarende maatschappij leven die wij nu in Nederland kennen? Ik voel me beledigd door de onwetendheid van de anti-pieten club. Stelletje racisten...

Reacties ()

Heb je onze app al?

Pssssst. We hebben ook een app voor Android en iOS, inclusief handige notificaties en minder reclame! Superhandig dus.

Downloaden:

Alleen voor leden

Dit artikel is alleen voor gebruikers met een account. Een account is gratis en heeft nog meer voordelen:

Reageren op posts & afbeeldingen
Stemmen op posts en afbeeldingen
Handige timeline zoals bij Facebook
Autoplay functie op timeline
Dag/nacht modus
Een profielfoto en nickname bij reacties
Wekelijks de best bekeken posts in je mail