BIOS uitlezen...
Zucht: Grijze Piet niet goed genoeg voor KOZP, bibliotheken verbannen Zwarte Piet Nieuws
Auteur
12/11/2020 10:10

Zucht: Grijze Piet niet goed genoeg voor KOZP, bibliotheken verbannen Zwarte Piet


Iedereen die een koter in huis rond heeft lopen wist het natuurlijk al: aanstaande zaterdag komt de Sint aan in Nederland. Groot feest, schoentjes zetten, cadeaus, pepernoten EN natuurlijk het traditionele protest van Kick Out Zwarte Piet. Je vraagt je natuurlijk af waarom, aangezien Zwarte Pieten nauwelijks meer lijken te bestaan en sommige gemeenten zelfs volle bak hebben ingezet op de Grijze Piet om zo het feest inclusiever dan ooit te maken.

Nou, dat laatste dus. Vét racistisch, die grijze mafkees want alleen roetveegpieten zijn voor KOZP acceptabel. De rest ist verboten en er zal net zo lang geprotesteerd en oeverloos bij talkshows geluld worden totdat ze hun gelijk hebben gehaald. Wacht er maar op. De aftrap wordt aanstaande zaterdag met een protestactie in Maastricht gegeven en volgende week is Venlo aan de beurt.

De Nederlandse bibliotheken zijn in elk geval alvast begonnen met het preventief ruimen van de zwarte Pieterbaas. Anton Kok, koepeldirecteur van de Vereniging van Openbare Bibliotheken reageerde in elk geval al met een Godwin:

Goed dat bibliotheken hun verantwoordelijkheid nemen. Zwarte Piet is wat mij betreft in strijd met de goede zeden. Sommigen zien fascisme ook zitten. En, ja, dat klinkt cru maar ik bedoel dat een smaldeel niet ons beleid kan bepalen.

Nog maar 24 dagen tot die knakker weer naar Spanje vertrekt en de rust voor héél eventjes terugkeert. We kunnen niet wachten.

Volgens sommige onderzoeken lijkt het sentiment rondom Zwarte Piet in Nederland wat te verschuiven. Er zou meer begrip zijn voor de tegenstanders (of mensen hebben gewoon he-le-maal genoeg van die discussie). Hoe sta jij hier anno nu in? Laat het weten in onderstaande poll!

Poll

Poll

Ook interessant

Ook interessant

👉 Handig: volg ons ook op WhatsApp Channels
Meer over
Delen

Reacties

Reacties