Winkels in Philadelphia worden massaal geplunderd, burgemeester zet Nationale Garde in Nieuws
Auteur
28/10/2020 10:28

Winkels in Philadelphia worden massaal geplunderd, burgemeester zet Nationale Garde in


Nadat de politie de 27-jarige Walter Wallace Jr. neerschoot brak de totale pleuris uit in Philadelphia. Black Lives Matter trok de straten in om te protesteren, maar vooral om te plunderen. Je kunt iemands dood namelijk het beste wreken met een nieuwe wasmachine of een dikke flatscreen, toch? Precies.

Burgemeester Jim Kenney heeft er inmiddels helemaal genoeg van en heeft de Nationale Garde gevraagd om te helpen de orde te herstellen, want "vandalisme en plunderingen zijn geen acceptabele vorm van het uitoefenen van het recht op vrije meningsuiting".

Inmiddels zijn er 91 personen aangehouden, het zal daar voorlopig nog wel even onrustig blijven.

Bipolaire stoornis

Wallace Jr. leed aan een bipolaire stoornis en volgens de advocaat van zijn familie was de politie hiervan op de hoogte. De vraag is dan ook of de agenten niet beter een taser in hadden kunnen zetten in plaats van meteen te schieten. Echter is het lastig oordelen over een beslissing die een agent in een split second moet maken en weet je als verdachte natuurlijk ook verdomde goed dat je NOOIT een mes moet trekken als je wordt aangehouden, al weet je niet hoe helder Wallace op dat moment na kon denken.

Walmart wordt leeggeroofd

Ook andere winkels zijn aan de beurt

Hop, plunderen maar

Black wasmachines matter

De aftermath na een nachtje rellen

Veel besproken

Veel besproken

📷 Nog niet uitgescrold? Bekijk onze oneindige picdump of gifdump!
Meer over
Delen

Reacties

Reacties