BIOS uitlezen...
Dennis op pad met pedohunters die viespeuken in elkaar slaan Nieuws
Auteur
26/10/2020 11:33

Dennis op pad met pedohunters die viespeuken in elkaar slaan


Pedohunters zijn niets nieuws maar de laatste tijd steeds vaker in Nederland actief. De werkwijze is hetzelfde: de jagers doen zich op het internet voor als een jong meisje, lokken een oudere man in de val, wachten hem op en trappen hem in elkaar om hem zo een trauma te bezorgen. Misschien best effectief, al kun je je afvragen of dit de beste werkwijze is.

Dat dit sentiment bij een hoop mensen leeft bewijst bijvoorbeeld de Facebookgroep "Pedofielen Expose Groep. Aanpakken!", die binnen no-time naar de ruim 33.000 leden groeide. Vermeende pedo's worden hier rustig met naam en toenaam online gezet, met alle risico's van dien. De beheerders vinden dat de straffen in het Nederlandse strafrecht veel te laag liggen en dat er sowieso te weinig op uit wordt gedaan door de overheid. Echter is de werkwijze van de pedohunters volgens het Nederlandse wetssysteem ook niet helemaal koosjer, zegt strafrechtadvocaat Richard Korver:

"Je mag wel afbeeldingen van mensen delen, maar niet als je zegt dat de persoon op de foto pedofiel is. Dat is smaad en laster. In theorie kan het OM hier ingrijpen."
Sommige pedohunters pakken het slim aan door op een niet-bedreigende manier de vermeende pedofielen aan te spreken. "Maar als er bedreigingen of klappen vallen, is het strafbaar." (Bron: rtlnieuws.nl)

Dennis mocht bij hoge uitzondering een avondje met een groepje jagers mee en zag met eigen ogen hoe dit in zijn werk gaat.

De volledige video

Veel besproken

Veel besproken

👉 Handig: volg ons ook op WhatsApp Channels
Meer over
Delen

Reacties

Reacties