BIOS uitlezen...
Wéér een nieuw besmettingsrecord, is een lockdown onvermijdelijk? Nieuws
Auteur
12/10/2020 18:30

Wéér een nieuw besmettingsrecord, is een lockdown onvermijdelijk?


Nou, daar gaan we weer! We kunnen ons opmaken voor een nieuw setje maatregelen want het aantal coronabesmettingen heeft opnieuw een record gebroken en dat in de week waarin de eerste verbeteringen zichtbaar moesten worden. Helaas, de afgelopen 24 uur werden er namelijk 6.854 positieve tests geregistreerd en je kunt er donder op zeggen dat naar de kroeg gaan binnenkort weer afgelopen is. Sla dus nog maar even wat pleepapier in.

De afgelopen dagen verliepen qua besmettingen aardig heftig:

  • Dinsdag 6 oktober: 4.548 (-33)
  • Woensdag 7 oktober: 4.994 (+446)
  • Donderdag 8 oktober: 5.831 (+837)
  • Vrijdag 9 oktober: 5.983 (+152)
  • Zaterdag 10 oktober: 6.504 (+521)
  • Zondag 11 oktober: 6.378 (-126)
  • Maandag 12 oktober: 6.854 (+476)

Zie ook de volgende grafiek.

Ziekenhuisopnames

Toch is het aantal ziekenhuisopnames en het aantal mensen dat momenteel aan het virus overlijdt extreem laag in vergelijking met het begin van dit jaar. We snappen echter ook wel dat er alles aan gelegen is om herhaling van de eerste piek (overvolle IC's, veel sterfgevallen) te voorkomen, en dat we nu véél meer testen dan in het eerste kwartaal en dat zo de beelden een beetje vertekenen.

Weer een lockdown?

Ook begrijpen we dat de overheid er nu eerder bij wil zijn om eventueel aan de noodrem te trekken, hetgeen in de persconferentie van morgen ongetwijfeld gaat gebeuren. Het zal koste wat kost geen lockdown worden genoemd, maar er wordt nu al wel gesproken over 'ernstige inperking van bewegingsvrijheid' (hetgeen dus eigenlijk hetzelfde is), véél strengere handhaving op de huidige regels, het stilleggen van volwassensport én een eventuele mondkapjesplicht.

We zullen het morgen wel zien. Prepare yourselves...

Mochten er verder nog vragen zijn...

Vandaag ook veel bekeken

Vandaag ook veel bekeken

Meer over
Delen

Reacties

Reacties