Slachtoffer van ongeluk filmen en online zetten? €21.000,- boete of een jaar de bak in Nieuws
Auteur
07/10/2020 12:00

Slachtoffer van ongeluk filmen en online zetten? €21.000,- boete of een jaar de bak in


Je hoort vaker verhalen van files die worden veroorzaakt door automobilisten die kijken naar/foto's maken van een ongeluk. Ook worden hulpverleners regelmatig in de weg gelopen door mensen die alleen maar bezig zijn met het filmen van de plek des onheils en de slachtoffers. Sterker nog, het komt voor dat er al foto's/video's van een ongeluk online staan voordat de naaste familie überhaupt is geïnformeerd. Als het aan CDA, PvdA en GroenLinks ligt komt daar binnenkort een eind aan.

Zij stellen namelijk voor dit soort mafklappers te straffen met een boete van €21.000,- of een gevangenisstraf van een jaar, en zullen dit vandaag in de vorm van een wetsvoorstel officieel indienen.

,,Het is onacceptabel dat dit nog altijd zomaar kan gebeuren. Op dit moment staat er vrijwel niets aan in de weg om beelden van personen die hulp behoeven of overleden zijn, openbaar te maken. Die sensatiezucht is kwalijk. Dat is een onacceptabele inbreuk op iemands privacy en het berokkent het slachtoffer of de nabestaanden extra leed.”

Oftewel, gewoon doorrijden en de hulpverleners hun werk laten doen. Terecht, of een beetje overdreven? Laat het ons weten in de poll hieronder!

Duitsland is hier al langer mee bezig

Een Duits campagnefilmpje

Poll

Poll

Vandaag ook veel bekeken

Vandaag ook veel bekeken

👉 Handig: volg ons ook op WhatsApp Channels
Meer over
Delen

Reacties

Reacties