Doe eens helpen: Marleen (26) gaat dood, tenzij ze een levensreddende operatie in Spanje ondergaat Random
Auteur
04/10/2020 11:31

Doe eens helpen: Marleen (26) gaat dood, tenzij ze een levensreddende operatie in Spanje ondergaat


Terwijl de meesten van ons 's ochtends hun laptop of telefoon weer pakken om door onze dagelijkse picdump te scrollen, terwijl ze een vette tosti met een kop koffie naar binnen werken, is de 26-jarige Marleen uit Zutphen met andere dingen bezig: overleven.

Door een tekenbeet (en waarschijnlijk een aantal andere factoren), raakte ze op haar 8e verlamd aan armen en benen, met instabiele nekwervels als gevolg. Haar hersenstam en zenuwen in haar nek worden daardoor verdrukt wat vervolgens leidt tot verschrikkelijke symptomen: verlammingsverschijnselen, extreme benauwdheid, hoofdpijn, slikproblemen, problemen met de hartslag, overgevoeligheid voor prikkel en moeite met zien en duizeligheid.

Er is echter hoop: een levensreddende operatie in Spanje. Maar, zoals wel vaker bij complexe ziektes en operaties, is dit een dure operatie die wordt uitgevoerd door een klein aantal specialisten en dát wordt uiteraard weer niet vergoed door de zorgverzekeringen in Nederland. Die overigens gewoon weer miljoenen winst hebben gemaakt in 2019. Goh, waar kennen we dat toch van...

Dus, lang verhaal kort: doneer en help haar aan deze operatie. Wie weet kan ze binnenkort ook lachen om een nieuwe picdump en die tosti op de zondagochtend. Het doel is om € 130.000,- op te halen en te teller staat op iets meer dan 80k. GOOOO!

Uitgelichte artikelen

Uitgelichte artikelen

👀 Gezocht: parttime webredacteur die het (nog) beter kan dan wij. Heb je tijd over? Stuur ons een mailtje.
Meer over
Delen

Reacties

Reacties