10 redenen waarom je nooit een kat als huisdier moet nemen Random
Auteur
14/09/2020 18:30

10 redenen waarom je nooit een kat als huisdier moet nemen


Vandaag kwam er een nieuwsbericht naar buiten waarin ecologen willen proberen om het laten loslopen van katten strafbaar te maken. Er gaan namelijk miljoenen naar de bescherming van vogels, terwijl katten er jaarlijks een paar miljoen vermoorden.

Wel een dingetje natuurlijk, en volgens Mr. Frank Visser gaat het ook helemaal niet gebeuren, maar het zet inmiddels wel een discussie in gang. Daarbij veroorzaken die beesten nog veel meer overlast als ze buiten zijn. Lawaai, poep, noem maar op.

Mocht je nou net aan het twijfelen zijn of je een kat in huis wil nemen dan hebben we 10 verdomd goeie redenen om dat niet te doen. 👇

1. Ze slopen je meubilair

Je kunt 500 krabpalen neerzetten, maar als Poekie jouw peperdure lederen designbankstel mooier vindt ben je aan de beurt. 

2. Ze kunnen pleurisduur zijn

Ook de (ras)kat zelf als het een bijzonder exemplaar met paspoort is, maar de kosten gaan hem vooral zitten in de overige zaken. Naast alle troep (mandjes, dekentjes, speeltjes, etc.) worden die krengen namelijk ook wel eens ziek en de rekeningen van de dierenarts zijn niet mals. Iets waar veel mensen bij het nemen van katten niet aan denken.

3. Katten luisteren NIET

Een kat trainen of op commando naar je toe laten komen? Vergeet het maar. Dat harige kreng is de baas in huis en jij zult je daar maar naar moeten schikken. Eigenwijs? Nogal! Waar een hond eigenlijk altijd blij is je te zien kan een kat je na een werkdag gewoon volkomen negeren.

4. Haar, overal haar

Oké, niet exclusief voor katten, maar je dacht dat je vriendin veel haren verloor? Think again, want poezel zorgt ervoor dat jij dagelijks kunt stofzuigen. 

5. Tijdens vakanties heb je oppas nodig

Een hond kun je nog eens meenemen op vakantie, maar een kat? No way. Nee, dat wordt of een pension of iemand die zo gek is je beestje 3x per dag voer en water te geven. Oh, en wellicht een beetje aandacht. Kost dus ook weer geld.

6. 's Nachts schreeuwen ze de hele buurt bij elkaar

Ooit al eens katten horen vechten, of krolse katten horen mauwen? Aan dat lawaai kan die klussende buurman nog een puntje zuigen. 

7. Ze schijten ook binnen

Het woord 'kattenbak' klinkt nog niet zo dramatisch, maar "kattenschijthuis" dekt de lading beter. Kun je met 100 geurpoedertjes strooien, als Vlekje net heeft zitten kakken meurt dat door het hele huis. Gelukkig doen ze dat vaak buiten, maar als je kat oud en dement is, heb je ook geen garantie meer dat ze het netjes in de bak doen. Oppassen dus 's ochtends als je de trap af komt op je blote poten...💩

8. Ze zijn niet goed voor de relatie met je buren

Tsjah, iesch natoer, maar kattenschijt in je tuin vinden is echt niet relaxed. Echter is binnenhouden ook niet echt een optie dus klagende buren zullen je ten deel vallen. Hoera! Daarbij komt dat ze ook nog eens hun territorium afbakenen door te sproeien, en dat meurt echt ongelooflijk.

9. De dragen meer bacteriën dan je denkt

Gezellig hoor, zo'n Simba op schoot en bed, maar weet jij waar hij precies met zijn smerige poten in heeft zitten graaien? In kattenpoep kunnen veel soorten bacteriën zitten die overdraagbaar zijn op de mens waardoor je bijvoorbeeld buikgroep, de kattenkrabziekte of ringworm kan krijgen. Maar ze zijn zo lekker zacht... 

10. Ze brengen je cadeautjes

Zodra je kat naar buiten gaat kun je erop wachten: cadeautjes voor het baasje. Kan in de vorm van een complete muis of konijn tot slechts een gedeelte daarvan. Altijd lekker wakker worden met een muizenmaag op je deurmat.

Laat dit je niet afschrikken? Dan kun je rustig richting asiel, want katten zijn verder namelijk compleet awesome. Al denkt je buurman daar waarschijnlijk anders over...

Deze dingen wil je niet missen

Deze dingen wil je niet missen

Meer over
Delen

Reacties

Reacties