Verwoestende brand in vluchtelingenkamp op Lesbos maakt in één klap 13.000 mensen dakloos Nieuws
Auteur
10/09/2020 14:15

Verwoestende brand in vluchtelingenkamp op Lesbos maakt in één klap 13.000 mensen dakloos


Het vluchtelingenkamp Moria op Lesbos (Griekenland) is geen kleintje: er is plek voor maximaal 3.000 vluchtelingen. Echter zaten er een kleine 13.000 mensen, met alle gevolgen van dien. Nadat een man uit het kamp corona bleek te hebben wilde de Griekse overheid er een hek omheen plaatsen, waardoor flinke onrust ontstond.

Hierbij ontstond ook een brand die in één klap alle inwoners dakloos maakte. Een flink aantal vluchtelingen probeerde te vluchten maar werd door de politie tegengehouden, de meeste bewoners zitten langs de wegen in de brandende zon te hopen op redding.

Klein detail echter: alhoewel de definitieve oorzaak nog niet bekend is wordt er in lokale media vermeld dat de branden door de vluchtelingen zelf zou zijn aangestoken en dat zelfs brandweermensen gehinderd zouden zijn tijdens hun reddingswerkzaamheden. Er raakte niemand gewond, wel zijn er een aantal mensen opgenomen met ademhalingsproblemen. De problemen zullen alleen maar groter worden aangezien er een enorm gebrek aan eten en drinken is. Inmiddels wordt er keihard gewerkt aan een nieuwe opvangplek bij het havenplaatsje Mytilene.

Zo ziet het kamp er nu uit

Verslag over de brand

/ / Trending vandaag

Meer over
Delen

/ / Reacties