Delen is lief

Email

Verwoestende brand in vluchtelingenkamp op Lesbos maakt in één klap 13.000 mensen dakloos

Het vluchtelingenkamp Moria op Lesbos (Griekenland) is geen kleintje: er is plek voor maximaal 3.000 vluchtelingen. Echter zaten er een kleine 13.000 mensen, met alle gevolgen van dien. Nadat een man uit het kamp corona bleek te hebben wilde de Griekse overheid er een hek omheen plaatsen, waardoor flinke onrust ontstond.

Hierbij ontstond ook een brand die in één klap alle inwoners dakloos maakte. Een flink aantal vluchtelingen probeerde te vluchten maar werd door de politie tegengehouden, de meeste bewoners zitten langs de wegen in de brandende zon te hopen op redding.

Klein detail echter: alhoewel de definitieve oorzaak nog niet bekend is wordt er in lokale media vermeld dat de branden door de vluchtelingen zelf zou zijn aangestoken en dat zelfs brandweermensen gehinderd zouden zijn tijdens hun reddingswerkzaamheden. Er raakte niemand gewond, wel zijn er een aantal mensen opgenomen met ademhalingsproblemen. De problemen zullen alleen maar groter worden aangezien er een enorm gebrek aan eten en drinken is. Inmiddels wordt er keihard gewerkt aan een nieuwe opvangplek bij het havenplaatsje Mytilene.

Zo ziet het kamp er nu uit

Hoi, ik ben Henk en ik ben de video aan het laden...

Adblocker gedetecteerd

Hierdoor kan de video mogelijk niet afspelen. Schakel 'm uit en refresh de pagina!

Waarschuwing: expliciete content

klikken = kijken op eigen risico

Reclamevrij video's gluren?

Ads voor video's is niet echt ideaal, maar als je een gratis account aanmaakt en inlogt, heb je daar geen last meer van. Of, download onze app voor iOS of Android 💪

Artikel delen

Embed code

Verslag over de brand

Soortgelijke artikelen

Topreactie (+)

CDA staat al weer te popelen om 500 kinderen naar Nederland te halen. Als de kinderen komen dan natuurlijk de ouders ook dus dat is weer 1500 kanslozen in dit land er bij. De president van Griekenland bevestigt dat het door hen zelf is aangestoken. Naast het feit dat we dus 1500 kanslozen erbij krijgen - want fuck het regeerakkoord - krijgen we er dus ook een hoop criminelen erbij want je eigen kamp in de fik steken met alle risico's van dien of het afdwingen van opvang elders in Europa is te gek voor woorden. Het CDA gaat overstag en dan volgt D66 vanzelf en VVD ook want Rutte zal en moet dit kabinet en het volgende uitzingen.

Reacties ()

Gratis app!

Pssssst. We hebben ook een app voor Android en iOS, inclusief handige notificaties en minder reclame! Superhandig dus.

Downloaden:

Alleen voor leden

Dit artikel is alleen voor gebruikers met een account. Een account is gratis en heeft nog meer voordelen:

Reageren op posts & afbeeldingen
Stemmen op posts en afbeeldingen
Handige timeline zoals bij Facebook
Autoplay functie op timeline
Dag/nacht modus
Een profielfoto en nickname bij reacties
Wekelijks de best bekeken posts in je mail