WTF: tientallen doden bij aanslagen op moskeeën Nieuw-Zeeland, daders livestreamen alles

Gisteren was het ook al raak in São Paulo waar twee tieners een laffen aanslag op een school pleegden en vandaag worden we wakker met een terroristische aanslag op twee moskeeën in Christchurch, Nieuw-Zeeland.

Bij schietpartijen op twee moskeeën in Christchurch (Nieuw-Zeeland) zijn volgens lokale media 27 doden en tientallen gewonden gevallen. De politie heeft drie mannen en een vrouw gearresteerd. Hulpdiensten zijn massaal aanwezig en de omgeving is afgezet. De politie heeft opgeroepen uit voorzorg alle moskeeën in het land te sluiten. Bron Ad.nl
Een van de daders zou geïnspireerd zijn geraakt door de Noorse schutter Anders Breivik en streamde zijn daad live naar Facebook en Twitter. Getuigen filmen de terroristen terwijl ze met wapens over straat lopen (zie onder) en de politie zou tenminste één van de daders levende hebben opgepakt.

UPDATE: inmiddels meer dan 40 doden, meer info hier.
reacties facebook
Toon reacties ()
-4
Deze website maakt gebruik van cookies om o.a. functionaliteit te kunnen garanderen, bezoekersaantallen te meten, reclame uitingen te personaliseren en koppelingen te maken met social media. Als je verder gaat accepteer je de voorwaarden. Voor meer info klik hier.