Garrett Foster neemt wapen mee naar BLM-demonstratie en wordt zelf doodgeschoten Nieuws
Auteur
27/07/2020 15:30

Garrett Foster neemt wapen mee naar BLM-demonstratie en wordt zelf doodgeschoten


Garrett Foster ging blijkbaar wel vaker naar Black Lives Matter-demonstraties en besloot dit keer zijn wapen mee te nemen. Niet zomaar een wapen, maar een AK-47. Tijdens het protest in Austin, Texas kwam het echter tot ongeregeldheden toen een automobilist zich agressief begon te gedragen.

Garrett ging even poolshoogte nemen, waarna de automobilist het vuur opende en hem 3x raakte. Hij werd naar het ziekenhuis afgevoerd maar is daar aan zijn verwondingen bezweken.

De bestuurder ging er vandoor en belde later zelf 911 om te melden dat hij in een schietpartij terecht was gekomen en iemand had neergeschoten. Hij verklaarde dat hij werd omsingeld door boze demonstranten en dat Foster met het wapen op hem gericht naar hem toe kwam lopen, waarna hij zelf besloot te schieten. De automobilist zit momenteel vast, evenals een andere demonstrant die op de auto schoot toen deze wegreed.

Voor de begrafenis van Foster is inmiddels een GoFundMe geopend, waarop inmiddels ruim 100.000 dollar is binnengekomen. Meer info over het voorval vind je hier.

Deze dingen wil je niet missen

Deze dingen wil je niet missen

ℹ️ Psssst. We hebben ook een gratis Android app met notificaties en minder reclame. Download hem hier!
ℹ️ Psssst. We hebben ook een gratis iOS app met notificaties en minder reclame. Download hem hier!
Meer over
Delen

Reacties

Reacties