Delen is lief

Email

Ziek: politie ontdekt volledig ingerichte martelkamers in loods in Wouwse Plantage

Het lijkt wel een scène uit de film Saw maar het zijn toch echt foto's uit Nederland. In Wouwse Plantage vond de politie in een loods namelijk 7 zeecontainers, waarvan eentje ingericht als martelkamer. Compleet met oldschool tandartsstoel, boeien en voldoende martelwerktuig om de meest doorgewinterde crimineel te laten praten.

Begin april begon het onderzoek na de verdenking van een 40-jarige Hagenees bij drugshandel en het voorbereiden van een liquidatie. Ze kregen zelfs inzage in chatberichten die werden verstuurd met een cryptotelefoon, via de app EncroChat en hierdoor kwam de hele zaak in een stroomversnelling.

In die berichten werden foto’s verstuurd van een loods en een zeecontainer waarin een tandartsstoel stond, met riemen aan de armleuningen en de voetensteun. Er werd gesproken over ontvoeren en martelen, “als ik hem op de stoel heb gaat er meer komen”, “maar die hond is spoorloos”. De loods werd aangeduid als “ebi” (dat is de Extra Beveiligde Inrichting in Vught) en “behandelkamer”, en zou de week erna klaar zijn.

Op 22 juni zijn op 13 plaatsen invallen gedaan en werden meerdere verdachten gearresteerd. De beelden zijn ronduit bizar. Meer informatie vind je hier.

De foto's

Nu je hier toch bent

Topreactie (+)

Omdat die beheerders van encrochat er achter waren gekomen dat er mensen opzaten die er niet thuis horen 

Reacties ()

Gratis app!

Pssssst. We hebben ook een app voor Android en iOS, inclusief handige notificaties en minder reclame! Superhandig dus.

Downloaden:

Alleen voor leden

Dit artikel is alleen voor gebruikers met een account. Een account is gratis en heeft nog meer voordelen:

Reageren op posts & afbeeldingen
Stemmen op posts en afbeeldingen
Handige timeline zoals bij Facebook
Autoplay functie op timeline
Dag/nacht modus
Een profielfoto en nickname bij reacties
Wekelijks de best bekeken posts in je mail