Delen is lief

Email

Demonstraties worden grimmig bij het standbeeld van J.P. Coen in Hoorn

In navolging van eerdere demonstraties wilden zowel voor- als tegenstanders vandaag demonstreren bij het standbeeld van J.P. Coen (van die tunnel) in Hoorn. De voorstanders zijn rond 19:00 naar huis gegaan, maar wat zo rustig begon is nu omgeslagen waarbij de tegenstanders tegenover de ME staan.

Rond half negen begon de sfeer grimmig te worden, zo zag onze verslaggever. De politie werd aangevallen met blikken bier. „Er wordt met stoelen gegooid. Demonstranten trappen en slaan, waaronder naar de pers.” Volgens agenten hebben de demonstranten messen en stokken bij zich. Er wordt versterking opgeroepen. De demonstranten proberen op te rukken naar het standbeeld van J.P. Coen in de binnenstad. De ME staat klaar om ze tegen te houden.

Meer info en video's hier.

Nu je hier toch bent

Topreactie (+)

Lekker rellen, beetje discussie voeren met de politie, beetje vechten, plunderen, dingen slopen en daarna vooral klagen over hoe ze behandeld zijn. Deze mensen moet je echt neerschieten anders wordt het erger. Het leger moet onze samenleving en onze cultuur, inclusief standbeelden, historische werken etc. beschermen. De ondermijning van onze beschaving moet stoppen. Hard ingrijpen nu want er zijn al diverse burgergroeperingen die anders voor eigen rechter zullen gaan spelen.

Reacties ()

Gratis app!

Pssssst. We hebben ook een app voor Android en iOS, inclusief handige notificaties en minder reclame! Superhandig dus.

Downloaden:

Alleen voor leden

Dit artikel is alleen voor gebruikers met een account. Een account is gratis en heeft nog meer voordelen:

Reageren op posts & afbeeldingen
Stemmen op posts en afbeeldingen
Handige timeline zoals bij Facebook
Autoplay functie op timeline
Dag/nacht modus
Een profielfoto en nickname bij reacties
Wekelijks de best bekeken posts in je mail