Delen is lief

Email

Sick: het grootste skatepark van Nederland ligt in Amsterdam en gaat vrijdag open

Groter en vetter dan dit gaat het waarschijnlijk niet worden: maar liefst 3850 m² gewapend beton ligt klaar om gebruikt te worden op het Zeeburgereiland in Amsterdam Oost. Bedacht en geïnitieerd door Stan Postmus:

'Helemaal te gek en het is echt Nederlands meest ambitieuze skatepark. Ook de grootste profs zullen een reisje naar Amsterdam boeken om de baan uit te proberen. De diepe bak op het park is echt uniek. En vooral mooi is ook dat beginners en gevorderden er terecht kunnen.'

Maker van de video (en skater) Bruno Koldeweij:

"Dit is echt next level. Een nieuw soort skaten komt eraan in Nederland. Deze vormen en deze bowls die hadden we nog niet. Eindelijk is hier ook een 'leeg zwembad' waar we in kunnen skaten, net zoals ze in Amerika in lege zwembaden gingen skaten."

Het park komt (toevallig of niet) op een prima moment; door de coronacrisis zijn mensen massaal aan het sporten geslagen, maar lijken we ook opnieuw het skaten te hebben ontdekt. Dertig-plussers trekken hun oude Roces weer van zolder en de nieuwe generatie koopt de winkels leeg. De verkoop is dan ook enorm toegenomen, soms wel met factor 10 gestegen, wat de afgelopen tijd leidde tot lange rijen en lege voorraden in de winkels.

Huh, 3 wielen?

Tijden zijn wel veranderd. Vroeger had je voornamelijk 2 soorten skates met 4 wielen. Een variant voor aggressive skating voor het betere stunt- en grindwerk, en de andere om lekker door de stad te knallen en hier en daar wat stoepjes en trappen mee te pakken (urban/fitness).

Tegenwoordig heb je echter ook skates met 3 wielen, oftewel tri skates. Minder weerstand op de weg, grotere wielen en dus nóg harder over het asfalt knallen. Maar, je kan er ook prima tricks mee doen. Voor de eckte eckte snelheidsduivels (lees: schaatsers op wielen, saaaai) zijn er natuurlijk ook nog speed skates.

Skatepark Zeeburgereiland

Agressive skating

Urban skating

Downhill

Met een extra wiel uiteraard.. waaaaaaa!

Zin in gekregen? Je bestelt ze hier gewoon online. 

Ook veel bekeken

Topreactie (+)

Mooi ding en supervet. Ik hoop dan van harte dat het gebruikt wordt waarvoor het bedoeld wordt. Als ik hier naar het skatepark annex drugsdealerparadijs kijk valt deze in de categorie eerst zien en dan geloven. Graffiti hoeft niet lelijk te zijn en past er ook nog wel bij. Als Amsterdam nu echt slim is laten ze dit door een paar echte artiesten op voorhand al doen voor dat iedere randdebiel zijn tag er op gaat zetten.

Reacties ()

Skoften app

Pssssst. We hebben ook een app voor Android en iOS, inclusief handige notificaties en minder reclame! Superhandig dus.

Downloaden:

Alleen voor leden

Dit artikel is alleen voor gebruikers met een account. Een account is gratis en heeft nog meer voordelen:

Reageren op posts & afbeeldingen
Stemmen op posts en afbeeldingen
Handige timeline zoals bij Facebook
Autoplay functie op timeline
Dag/nacht modus
Een profielfoto en nickname bij reacties
Wekelijks de best bekeken posts in je mail