BIOS uitlezen...
Ophef op Twitter: lesmateriaal zou alleen slavernij van witte mensen belichten Nieuws
Auteur
11/06/2020 22:00

Ophef op Twitter: lesmateriaal zou alleen slavernij van witte mensen belichten


Natuurlijk weer dikke paniek en peeuw op de Twitters want het nieuwsbegrip van groep 4 stond deze week in het teken van, hoe kan het ook anders, racisme. Omdat iedereen de laatste tijd op alle slakken zout legt, was dit voor een groep fanatieke 'tweeps', die met name aan de rechter kant van het politieke spectrum zitten, een mooie aanleiding om hun ongenoegen te uiten.

"Propaganda" en ook "eenzijdig lesgeven om kinderen te indoctrineren!". Het verantwoordelijke bedrijf ontving een stortvloed aan reacties, waarna ze in een reactie aangaven dat het geenszins de bedoeling was "om wie dan ook te discrimineren".

Zie hier onder de uitleg over de dood van George Floyd 👇

Toegegeven, bepaalde zinnen zijn behoorlijk eenrichtingsverkeer want racisme is natuurlijk niet allen een blanke aangelegenheid, maar die indruk wordt - misschien wel dankzij dit soort onderwijs - wel vaak gewekt.

Hetzelfde geldt voor slavernij overigens, want als je een beetje onderzoek doet naar bijvoorbeeld Ghana dan kom je er achter dat er langs de goudkust jaren geleden ook volop zwarte slavenhandelaren. 

Ook de moeite waard

Ook de moeite waard

Reacties

Reacties

Personen