Netflix en BBC gooien Little Britain van hun streamingdienst af want 'blackface' Nieuws
Auteur
11/06/2020 12:30

Netflix en BBC gooien Little Britain van hun streamingdienst af want 'blackface'


Het wordt steeds gekker. Natuurlijk is de strijd tegen racisme een goede strijd, maar sommige bedrijven slaan hier wellicht een beetje in door. Netflix en BBC hebben nu namelijk alle afleveringen van het geniale Little Britain van hun diensten afgegooid. Waarom? Nou, de acteurs David Williams en Matt Lucas spraken uit achter de Black Lives Matter-movement te staan terwijl ze zichzelf ooit al eens zwart hadden geschminkt voor een sketch. Dikke kritiek en ophef, dus voor de BBC en Netflix reden genoeg om de gehele serie van hun diensten te verwijderen.

NPO Start blijft de serie overigens nog wel uitzenden, maar voor hoe lang is nog de vraag: een woordvoerder zegt dat de omroep zich aan het beraden is.

“Het nieuws is nog vers. We gaan kijken wat de afwegingen zijn geweest van de BBC en Netflix en we gaan luisteren wat de makers hierover zeggen.” (Bron: winq.nl)

Nu zijn zij niet de enigen die zich hier druk om maken: ook Diederik Ebbinge (Vliegende Panters, De Luizenmoeder) voelt zich niet meer prettig bij een vroegere sketch waarin het verhaal van Dikkie Dik met een aangedikt Surinaams accent wordt voorgelezen. HBO Max heeft de film 'Gone With The Wind' verwijderd omdat deze een te rooskleurig beeld van de slavernij zou geven.

Zijn dit soort acties terecht omdat we nu anders naar beelden kijken, of is dit allemaal overdreven en een kwestie van wie het hardste deugt?

Het nieuwsbericht op de BBC

Eén van de bewuste fragmenten

Poll

Poll

Check dit ook even

Check dit ook even

👀 Gezocht: parttime webredacteur die het (nog) beter kan dan wij. Heb je tijd over? Stuur ons een mailtje.
Meer over
Delen

Reacties

Reacties