Delen is lief

Email

14-jarige bedreigt buurtbewoner met machete in Rotterdam, agent lichtgewond bij aanhouding

Nadat een buurtbewoner aan de Ogierssingel in Rotterdam-Zuid had geklaagd over de overlast van een groep jongeren gebeurde er eigenlijk niets. Pubers gonna puber. Hierop vroeg de man de heren om te vertrekken maar zoals tegenwoordig bijna normaal is ging dat niet zo makkelijk: een 14-jarige trok namelijk heel stoer een machete en bedreigde de Rotterdammer. Gezellig. De koter voelde zich echter niet zo stoer meer toen hij doorkreeg dat hij werd gefilmd en droop met de staart (en het mes) tussen de benen af.

De wijkagent herkende de ventjes in de video (verrassend) en hield twee jongens van 13 en 15 (wut) aan, die zich tegen de aanhouding verzetten, waarbij de agent lichtgewond raakte. De 14-jarige werd later thuis aangehouden en waarschijnlijk is de machete ergens in het water gepleurd. Meer info vind je hier.

Je zou zeggen dat je op die leeftijd nog hoort te knikkeren, maar blijkbaar is het nu doodnormaal om met machetes mensen te bedreigen. Het kan verkeren.

I like to kick ass and chew bubblegum, but I am all out of gum...

Adblocker gedetecteerd

Hierdoor kan de video mogelijk niet afspelen. Schakel 'm uit en refresh de pagina!

Waarschuwing: expliciete content

klikken = kijken op eigen risico

Reclamevrij video's gluren?

Ads voor video's is niet echt ideaal, maar als je een gratis account aanmaakt en inlogt, heb je daar geen last meer van. Of, download onze app voor iOS of Android 💪

Artikel delen

Embed code

Veel bekeken

Topreactie (+)

Ik wil iets zeggen, maar durf het niet. White lives (en dan vooral de mijne in dit geval) matter ook namelijk... Even serieus, helaas is het vaak wel zo dat dit soort snotneuzen een stereotype beeld oproepen, waar de rest weer niets aan kan doen, maar toch mee geconfronteerd worden. Als de gekleurde gemeenschap hier zelf zijn verantwoordelijkheid zou nemen en dit soort gedrag openlijk zou afstraffen en aanpakken, dan zou de discussie meer openlijk gevoerd durven worden . Nu ben je als blanke man bang om voor het minste al als racist aangemerkt te worden.

Reacties ()

Download onze app

Pssssst. We hebben ook een app voor Android en iOS, inclusief handige notificaties en minder reclame! Superhandig dus.

Downloaden:

Alleen voor leden

Dit artikel is alleen voor gebruikers met een account. Een account is gratis en heeft nog meer voordelen:

Reageren op posts & afbeeldingen
Stemmen op posts en afbeeldingen
Handige timeline zoals bij Facebook
Autoplay functie op timeline
Dag/nacht modus
Een profielfoto en nickname bij reacties
Wekelijks de best bekeken posts in je mail