BIOS uitlezen...
15 spelletjes van vroegâh op de Landelijke Buitenspeeldag 2020 Fun
Auteur
10/06/2020 22:02

15 spelletjes van vroegâh op de Landelijke Buitenspeeldag 2020


Aangezien het vandaag Landelijke Buitenspeeldag is, de dag waarop kinderen worden gestimuleerd (door wie eigenlijk?) om weer eens lekker buiten te spelen. Maar we weten natuurlijk allemaal dat ze tegenwoordig veel liever op hun telefoon, iPad of achter hun PlayStation hangen, dus doen we even een throwback naar onze eigen jeugd.

Dit zijn 15 activiteiten waar je vroeger geen genoeg van kreeg!

1. Voetballen

Eenvoudig maar oh zo vermakelijk! Met de hele buurt achter de bal aanrennen en kijken wie de nieuwe Messi (Oké, toen nog Dennis Bergkamp) zou worden.

2. Knikkeren

Je had (hebt) ze in allerlei verschillende soorten en maten, maar de bere-berebonken waren vroeger wel de bom!

3. Boompjeklimmen

De favoriet van je ouders: een hoge boom uitzoeken en via de takken proberen zo hoog mogelijk te komen. Zonder te vallen natuurlijk!

4. Hinkelen

Een typisch spelletje wat vooral bij het vrouwelijk geslacht populair was. Een beetje motoriek was hierbij wel vereist.

5. (Boom)hutten bouwen

De echte pro's bouwden complete hutten van alleen takken en bladeren, anderen zochten papa's garage af voor planken en spijkers. Uiteindelijk zat je met z'n allen in de hut en besefte je je dat het bouwen van de hut stukken leuker was dan er daadwerkelijk in zitten.

6. Pijltjes schieten

Het enige dat je nodig had was een pvc-buis en een stapel kranten of tijdschriften om supersnelle pijltjes van te vouwen.

7. Levend Stratego

Hier had je wel wat meer buurtkinderen voor nodig, maar op zomerkampen of schoolreisjes een absoluut hoogtepunt. Wie was de verkenner en wie de generaal?

8. Paaltjesvoetbal

Simpel maar doeltreffend; iedereen krijgt 1 paaltje (klinker/baksteen) en de persoon die hem het langst rechtop houdt is de eindbaas van de straat.

9. Tikkertje

Ook dit spel bestaat uit honderden varianten, maar de meest simpele was het leukste. Degene die je tikte was vanaf dat moment de tikker. Zonder terugtik!

10. Stoepranden

Als je goed kon gooien c.q. mikken dan was je met stoepranden de koning. Gewoon lekker een balletje heen en weer gooien en uitkijken dat je geen auto's raakt.

11. Touwtjespringen

Een beetje een touw onder je door trekken, dat kan iedereen wel, maar het verhaal wordt al iets anders als het touw wordt vastgehouden door anderen of als je met meerdere mensen in het touw gaat staan!

12. Steltlopen

Amateurs pakten alleen de onderste blokjes maar de waaghalzen gingen natuurlijk gewoon helemaal bovenin staan om reuzenstappen te maken!

13. Verstoppertje

Je zo goed mogelijk verstoppen en op een onbewaakt ogenblik keihard naar die ene boom rennen om iedereen te bevrijden. Buut vrij!

14. Buskruit

Een soort verstoppertje, maar dan met 1 zoeker en de rest moest zich verstappen nadat de bal was teruggebracht bij de buut.

BUUTVRIJ VOOR DE HELE GROEP!

15. Hoelahoepen

Net als hinkel meer iets voor het geslacht met de soepelen heupen. Wij kunnen het nog steeds niet.

Ook de moeite waard

Ook de moeite waard

ℹ️ Psssst. We hebben ook een gratis Android app met notificaties en minder reclame. Download hem hier!
ℹ️ Psssst. We hebben ook een gratis iOS app met notificaties en minder reclame. Download hem hier!

Reacties

Reacties

Personen