BIOS uitlezen...
Agent: "Mannen van jullie afkomst, die gaan niet met 29 graden lopen" Random
Auteur
04/06/2020 15:01

Agent: "Mannen van jullie afkomst, die gaan niet met 29 graden lopen"


Nu er naast het wereldwijde coronavirus ook tegen het racismevirus wordt gevochten, letterlijk en figuurlijk, is het logische gevolg dat video's van agenten die arrestaties verrichten en/of discutabele uitspraken doen, extra onder de loep worden genomen.

De agenten uit deze video gingen op een melding van mogelijke stroperij bij een vijver af en kwamen daar een groepje jongeren tegen die werden gecontroleerd. Niets aan de hand en er zijn ook geen bekeuringen uitgedeeld. Wat wel opmerkelijk is, is de uitspraak van ome agent die "Mannen van jullie afkomst, die gaan niet met 29 graden lopen" zegt. De agent in kwestie vindt zijn uitspraak 'onhandig' en professioneel is het sowieso niet.

De politie is er om mensen te helpen", zegt de politiewoordvoerder. "Om boeven te vangen, om de wereld een klein beetje beter te maken: vooroordelen horen niet thuis in onze organisatie.

De vraag die nu wordt gesteld is of dit nou typisch een gevalletje van institutioneel racisme is, en dus het bewijs dat dit soort dingen ook bij de Nederlandse politie schering en inslag zijn, of dat het simpelweg een 'incident' is en dat men tegenwoordig overal racisme in gaat zien? En waar houdt trouwens deze grens op?

Is het inderdaad alleen maar een onhandige uitspraak of schuilt hier meer achter? 👇

Poll

Poll

Check dit ook even

Check dit ook even

👀 Gezocht: parttime webredacteur die het (nog) beter kan dan wij. Heb je tijd over? Stuur ons een mailtje.
Meer over
Delen

Reacties

Reacties

Gerelateerd

Gerelateerd

NieuwNieuws

NieuwNieuws

Populair

Populair